IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиери Брьотон: Европа може да достигне колективен имунитет средата на юли

По думите на еврокомисаря между март и юни ще бъдат доставени между 300 и 350 милиона дози ваксини

10:19 | 22.03.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Европа може да достигне колективен имунитет на 14 юли, заяви през уикенда еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Брьотон, като изтъкна очакваното увеличаване на доставките на ваксини срещу COVID, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

„Да вземем една символична дата: на 14 юли (националния празник на Франция - бел.ред.) ние ще имаме възможността да достигнем имунитет на целия континент“, каза еврокомисарят по френската телевизия TF1.

„Това е последната права, защото знаем, че за да победим тази пандемия, има само едно решение: да се ваксинираме. Ваксините идват", увери той.

По думите на Брьотон между март и юни ще бъдат доставени между 300 и 350 милиона дози ваксини. Той уточни, че 60 млн. дози се очакват през март, 100 млн. през април и 120 млн. през май и че в Европа 55 завода вече произвеждат ваксини.

"ЕС не се нуждае от руската ваксина "Спутинк V". Руснаците имат производствен проблем и ако имат нужда от помощ, ние ще откликнем през второто полугодие. Сега приоритет са ни европейците", заяви Брьотон, цитиран от ТАСС.

Междувременно Старият континент се намира в разгара на трета вълна коронавирус. У нас повече от 302 хил. са вече официално потвърдените случаи на коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал. За последното денонощие новоустановените случаи на коронавирус са 943, с което общият брой в страната достига 303 423. Столицата отново е с най-голям брой нови случаи, следвана от област Бургас.

От днес в сила са и новите, по-строги ограничения в страната, при които затворени са детски градини, училища, голяма част от магазините, моловете и заведенията за хранене. Мерките ще важат за десет дни.

В Германия пък частичните блокади в страната се очаква да продължат и през април на фона на притеснения, че новият пик на заразата може да окаже натиск върху здравната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
солярка , ами защо тогаз о март миналата година до сега се вихри туй идиотското театро бе ... явно некои другари са на яка далавера ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Само ти не разбра,че всяко затваряне на бизнес носи МИНУСИ на държавата. Като за начало смятай само ДДС-то ... за другите неща няма да говоря изобщо. Затова накратко казано файда да има вирус дълго време ЙОК :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
изяде ли киселото зеле или дояждаш последното ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Тиери Брьотон: Европа може да достигне колективен имунитет средата на юли Което никак няма да попречи на коронобесието да вилнее до март 2025-та,както го планира Световната банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още