IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 30 март синдиците на КТБ ще изплащат 250 млн. лева на кредиторите

Сумите от вземания по четвъртата частична сметка за разпределение ще се получават от клоновете на УниКредит Булбанк

12:31 | 26.03.21 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На 30 март започва изплащането на суми, включени в четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към Корпоративна търговска банка (КТБ). Общата сума в четвъртата частична сметка за разпределение е 250 млн. лева, съобщиха синдиците на обявената в несъстоятелност финансова институция.

Попълването на масата на несъстоятелността е постигнато чрез събиране на предоставени от банката кредити, осребряване на активи и чрез обявяване на недействителността на извършени прихващания.

Изплащането на сумите ще се извършва чрез клоновата мрежа на УниКредит Булбанк, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, които ще получат средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на банката.   

Четвъртата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредбата на Закона за банковата несъстоятелност, уточняват Ангел Донов и Кристи Маринова.

Според нея синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите с приети вземания в съответствие с реда, привилегиите и обезпеченията, както и с одобрението на управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Всеки кредитор на КТБ може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България: https://portal.registryagency.bg/, както и на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 3 години
Щетите от ситуацията при КТБ АД не допринасят обществеността да осъзнае, че съществената причина за случилото се е неправилното емитиране на лева.Запазването на съдбовната държавна грешка създава нови щети. Има лица със заблуда, че няма да са поразени от грешното емитиране на пари.Централната банка няма компетентност за спасение от щети от вредната за всеки държавна грешка.В Република България, с подобрено емитиране на лева е възможно спасение от нови щети при парични дългове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още