Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Борисов: Години наред България ще получава транзитни такси от пренос на газ

По думите му през всеки ден от тази седмица между 38 и 40 млн. куб. м. газ са пренесени през нашата газопреносна система във всички направления

0
 
5
 
9
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Това "години наред ще получаваме такси от пренос" не е за тук.Аз искам да видя проста сметка - инвестиция, реален приход на година, срок на експлоатация.И после ще се тупаме по рамената.Да,,вярно е, че проекта има висока политическа стойност, но без икономичесла логика - мерси.
0
 
3
 
8
преди 3 месеца
Да видим дали България и българите въобще ще получат нещо или печалбата ще отиде в правилните олигарси, масонски ложи и обръчи от фирми на добре известни български робовладелци.Ивермектин защо от лекарство за 3 лв. стана 60 лв. по време точно на най-рекламираните от правителството социални разходи за подпомагане в кризата?
3
 
4
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Стоенча пръдлето е пуснал газове пак, два пъти :) Потокът ще се запълни !
3
 
5
 
6
Стоян Петров до: xapoznai
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Нямало да идват. Yбиеца щял да ги извади от левият си джоб, да ни ги покажа и след това да си ги прибере в десният.
5
 
8
 
5
Стоян Петров до: дядя Вова
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Твоите господари за малoyмни ли ни вземат? Никога не е ставало въпрос България да получава 400 000 000 милиона за такса пренос. Страната ни нямаше да получава нищо в продължение на 22 години. Руските банки които щяха да финансират потока искаха да отпуснат заем с 8% годишна лихва, като в света лихвата за подобни обекти е 3-4%. Затова и таксите щяха да покриват разходите по строителството цели 22 години. След изплащането му обаче, проектодоговора предвиждаше да не се получава твърда такса, а такава изчислена на основата на печалбата - няма транзит, няма такса. Сега положението не е по-добро. Нека Борисов посочи от пускането на потока до момента, колко такси е събрала България? Нищо. Както е структуриран проекта, ние никога няма да спечелим. Газпром е резервирал 90% от капацитета на Турски(за някои Балкански) поток, а ще транзитира 50% защото толкова му позволяват директивите. След изборите прокуратурата ще има доста да се занимава с газовите бакии. Казвате Гешев няма да пожелае? Ще видим!
8
 
6
 
4
дядя Вова до: xapoznai
преди 3 месеца
От несъстоялият се Балкански поток.Сега каймака го обира Турция.А и украинската газотранспортна система изобщо не е поддържана и скоро сама ще хлопне. Хохлите само цоцат и нищо не влагат. А и да искат не могат - фалирали са на практика.Упс, мизата току-що се вдигна.
1
 
9
 
3
xapoznai до: дядя Вова
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Тия 400м евро от къде идват?
6
 
7
 
2
khao до: дядя Вова
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
тук трябва да замълчиш, ако имаш акъл разбира се... мутрата защитата вашите интереси!
11
 
5
 
1
преди 3 месеца
Горкия. Къде са 400 000 000 евро на година?! Аа, да ще стягаме евроатлантическите колани за пореден път?!Няма?!Аа, да, ще загробваме внуци и правнуци със заеми.