IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW връща в сервизите над 150 хил. автомобила Audi заради проблем с възглавниците

Сервизната акция засяга предимно превозни средства от серията A3, произведени между 2015 и 2020 г.

10:24 | 29.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският автомобилен концерн Volkswagen Group е наредил да бъдат проверени в американските сервизи на компанията 150 хил. автомобила Audi A3 заради опасения от проблеми с предпазните въздушни възглавници, съобщава Automotive News Europe, цитирайки Националната администрация за безопасност на движението по пътищата. 

Според информацията сервизната акция ще засегне 153 152 автомобила на марката на VW за луксозни превозни средства, произведени между 2015 и 2020 г., включително и вариантите седан, кабриолет, e-tron и няколко автомобила S3.

Съществуват опасения, че системата, която индикира, че дадена седалка в превозното средство е заета, може да не е изправна, което създава риск за безопасността на пътниците и водача, посочват от Агенцията.

Volkswagen ще уведоми собствениците на въпросните превозни средства до 21 май и ще се свърже отново с тях, след като бъде намерено решение на проблема.

В края на януари германската група се сблъска с друга сервизна акция, след като откри, че при модели на четири свои марки е открит проблем с педала на спирачките. Акцията засяга над 68 хил. автомобила на марките Audi, Seat, Skoda и Volkswagen, продадени в глобален мащаб.

Причина за сервизната акция е опората под педала на спирачката, която е неправилно монтирана. Това налага и замяна на педала на спирачката, въпреки че досега не е известно да има инцидент, свързан с този проблем.

При Audi са засегнати 7389 автомобила от моделите Q2 и Q3, а при Seat – 3723 бройки от Ateca и Tarraco. На свой ред, Skoda трябва да привика в сервизите си 14 097 клиенти, които са си купили кросоувърите Karoq и Kodiaq. А Volkswagen е изпратил писма до 38 119 собственици на Golf, Tiguan, Touran и T-Roc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още