IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa ще позволи трансакции с криптовалути

Финансовата компания се фокусира върху USD Coin, стартирайки своята програма за крипто трансакции Crypto.com

13:33 | 29.03.21 г. 30
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американската компания за финансови услуги Visa Inc. обяви, че ще позволи използването на криптовалутата USD Coin за уреждане на трансакции в своята платежна мрежа, съобщава Ройтерс.

Това е поредният признак за нарастващото възприемане на цифровите валути от финансовата индустрия.

Visa стартира своята пилотна  програма за трансакции с криптовалути Crypto.com и планира да предложи опцията на повече партньори по-късно тази година, се казва в съобщение на компанията. 

USD Coin е стейбълкойн, чиято стойност е фиксирана директно към щатския долар.

Решението на Visa отразява ангажимента на големите финансови компании, като BNY Mellon, BlackRock Inc. и Mastercard Inc., да предоставят положителен тласък на някои дигитални валути, подкрепяйки прогнозите, че този вид разплащателно средство ще стане обичайна част от инвестиционните портфейли.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск обяви, че клиентите на компанията вече могат да закупят нейните електрически превозни средства с биткойни, подпомагайки развитието на дигиталните валути.

От Visa споделят, че се стремят да подкрепят търсенето от страна на потребителите по целия свят, да им осигурят достъп, да притежават и използват криптовалути, създавайки продукти, които да осигурят този достъп.

Ако клиентът избере да използва карта Crypto.com на Visa за закупуване на някакъв продукт, цифровата валута, държана в крипто портфейла, ще бъде преобразувана в традиционни пари, изтъкват от компанията.

Портфейлът ще депозира традиционна фиатна валута в банкова сметка, за да бъде свързан с Visa в края на деня при уреждането на трансакциите.

Поредната стъпка на Visa, при която ще се използва криптовалутата етер, премахва необходимостта от конвертиране на цифрови токени в традиционни пари, когато се урежда трансакцията.

Visa посочва, че за тази инициатива си партнира с банката за цифрови активи Anchorage, като първата трансакция е била осъществена по-рано този месец, когато чрез Crypto.com Visa е изпратила USD Coin до своя портфейл с етер в Anchorage.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

30
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
... и както виждаш, още на втория аргумент млъкна... щото няма кво да каже, иначе бил чел ! .... лъже като съдран ***.. заповядайте в Анжел сити... града на мечтите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
и от техническа страна няма смисъл... даже и блокчейна е доста непроложим.Вече го има от 10 години и за нищо не се ползва ... ако ти прави впечатление вече не говорят за него биткоин-инфлуенсърите ! В предишната ми фирма ако някой искаше нещо да се направи с блок чейн, плащането се искаше авансово... за другите технологии, чак след като свършиме работата ни плащаха... сам се сети що :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Да, всеки фонд има дял "рискови активи", малък процент от общото портфолио.Част от фондовете купиха биткойн, но не от вяра, а за спекулация.Самите фондове най-добре знаят как функционира финансовата система и знаят, че биткойн е непроложим, но нямат нищо против да изкарат някой долар в ситуацията на прилив.При отлив същите са излезли на момента. Затова стават и тия флуктуации - тръгне надолу, почват да излизат и хоп - 20% за 1 седмица. После обратно и хоп 20% нагоре.И тъй, като биткойн не носи приход, в него инвестират само когато цената върви нагоре. Опитвам се да гледам фундаментално на нещата и от тази гледна точка нямам доверие на биткойн - много слабо приложение (нелегален бизнес + група физически ползватели), а за стор валю си е чиста спекула.Уважавам всички, които правят печалба от закоен бизнес и инвестиция. Докато има печалба - жУли (използвайки този висш уолстрийски финансов термин). Като почнат шаранчетата, дето влизат на 50+ к намалеят, дърпай мрежата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 1 rate down comment 2
cherney
преди 2 години
Вярна е констатацията за доверието, но този процес по придобиване на такова е бавен. Но вече се случва - публично търгувани компании, хедж фондове, пенсионни фондове. Вероятно ще отнеме десетилетие. Мисля, че е въпрос на време да видим компании като Facebook, Apple и Google с вложения в биткойн. Централните банки и правителства ще са последни, вероятно след доста години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 2 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Човек, защо винаги като някой изложи проблемите на биткойна и се започва да се говори за златото? Не, златото не става за разплащателно средство, така е, но никой и не го търси за такова, освен зомбита, като Питър Шиф.Тоест, съгласихме се, че биткойн не става за масово разплащателно средство, това е напредък.Нека поговорим за стор оф велю - както написах и при златото и при биткойна всичко зависи от доверието към тях, защото и деете нямат почти никакво индустриално приложение.Но (тук идва голямото НО) :)) разликата е, че златото, има доверието освен на част от населението (което е така и за биткойн), също и на централните банки и държавите, което всъщност е голямата разлика. Аз не съм фен на златото, както казах - не носи ползи и не генерира печалби за дребни инвеститорчета, като мене, но това са фактите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 2 години
хахахаха, колкото лалето е store of value, толкова и биткоина е такъв... *** кви лъжи пишете само зада има повече балъци в пирамидата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 1 rate down comment 3
cherney
преди 2 години
Всички тези неща не можеш да вършиш и със злато. Неговата пазарна капитализация е 10 трлн. долара и незначителна част от тази стойност е в резултат на индустриалното му приложение. Основно е store of value. Биткойн няма да се превърне в универсално разплащателно средство, а ще отхапе от пазара на злато, имоти и пр. активи, в които хора и компании съхраняват богатство днес. Да, волатилен актив е, но тази волатилност намалява с увеличение на капитализацията. Като стане 10 трлн., 1% корекция ще е новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Да, съгласен съм, по другите теми сме на едно мнение. Но това е хубавото на аргументирания спор, всеки си казва мнението и го защитава.Ето, в този случай, пак да питам и сравня: Превод през банка в ЕС - 80 стотинки.Тоест нищо съществено.Акаунт в банка - сигурен, възстановяем и гарантиран. Точно обратното с биткойн.Счетоводство - как точно ще се осъществява с биткойн?? Никак.Волатилност - огромна при биткойн, напълно неприемливо за бизнеса.Данъчна система - няма как да работи с биткойн, с което следва автоматичен отказ от правителствата.Само дотук вече е ясна ситуацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 2 години
ето черния ти го обясни най просто... той знае, ти трябва да му вярваш, защото не си чел достатъчно.... ама не казва кво да четеш :))цитира те, било глупост... но сега да не решиш да го питаш къде е глупоста.. щото ще те прати да четеш!Обаче ти като го питаш нещо конкретно по финансовата или техническата част... да не мислиш, че ще даде конкретен отгоеор ? ... не позна ! ... абе марш да четеш!аз като малко чел обаче ще питам... ако 10% от населението ползва биткоин ежедневно, от хляб до ферари...колко още хиляди теца/аеца теябва да построим на земята зада може да работи целия масраф?.. и ще ни стигнат ли китайците за чипове?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 2
cherney
преди 2 години
"Ясно е, че легалния бизнес няма нужда от това нещо. Нито централните и банки.Остава му нелегалния бизнес + група ентусиасти физически лица. Толкова за големите мечти."----------------------99% от коментарите ти по различни теми съмпадат с моето становище, но за биткойн не знаеш нищо. Малко приличаш на Питър Шиф - грамотен мъж, който вече няколко години отказва да види очевидното. Биткойн изисква много четете, за да разбереш неговите технически характеристики. P.S. Цитирания от мен пасаж ...... е много сериозна глупост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още