IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa ще позволи трансакции с криптовалути

Финансовата компания се фокусира върху USD Coin, стартирайки своята програма за крипто трансакции Crypto.com

13:33 | 29.03.21 г. 30
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американската компания за финансови услуги Visa Inc. обяви, че ще позволи използването на криптовалутата USD Coin за уреждане на трансакции в своята платежна мрежа, съобщава Ройтерс.

Това е поредният признак за нарастващото възприемане на цифровите валути от финансовата индустрия.

Visa стартира своята пилотна  програма за трансакции с криптовалути Crypto.com и планира да предложи опцията на повече партньори по-късно тази година, се казва в съобщение на компанията. 

USD Coin е стейбълкойн, чиято стойност е фиксирана директно към щатския долар.

Решението на Visa отразява ангажимента на големите финансови компании, като BNY Mellon, BlackRock Inc. и Mastercard Inc., да предоставят положителен тласък на някои дигитални валути, подкрепяйки прогнозите, че този вид разплащателно средство ще стане обичайна част от инвестиционните портфейли.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск обяви, че клиентите на компанията вече могат да закупят нейните електрически превозни средства с биткойни, подпомагайки развитието на дигиталните валути.

От Visa споделят, че се стремят да подкрепят търсенето от страна на потребителите по целия свят, да им осигурят достъп, да притежават и използват криптовалути, създавайки продукти, които да осигурят този достъп.

Ако клиентът избере да използва карта Crypto.com на Visa за закупуване на някакъв продукт, цифровата валута, държана в крипто портфейла, ще бъде преобразувана в традиционни пари, изтъкват от компанията.

Портфейлът ще депозира традиционна фиатна валута в банкова сметка, за да бъде свързан с Visa в края на деня при уреждането на трансакциите.

Поредната стъпка на Visa, при която ще се използва криптовалутата етер, премахва необходимостта от конвертиране на цифрови токени в традиционни пари, когато се урежда трансакцията.

Visa посочва, че за тази инициатива си партнира с банката за цифрови активи Anchorage, като първата трансакция е била осъществена по-рано този месец, когато чрез Crypto.com Visa е изпратила USD Coin до своя портфейл с етер в Anchorage.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 5 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Така е, но то и златото подскача. Да не говорим среброто какви подскоци е имало е миналото. Приемай го като инвестиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 0
Solar Power
преди 3 години
Мне.... просто всичко е бизнес :) Който се качи на влака качи това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 5
evlogi
преди 3 години
Колегата Ватников пак разсъждава с остарели категории и представи.Дори и за волатилността вече не е много прав, тия 20% нагоре надолу за ден остават в миналото .Преди години, например през пролетта на 2017, общата стойност на целия пазар беше 15-20 млрд$( около 15 млн бтк по около 1200$) и всеки с няколко милиона можеше да предизвика 15% спад или ръст.В момента стойността само на биткойн вече е над 1 трлн$, (18.6 милиона бткх58к) етер също доста укрепна , вече има капитализация от близо 200 млрд$ (около 110 млн токена по 1750$). Вече е далеч по-трудно да се предизвикат големи движения нагоре или надолу и с нарастването на пазарната капитализация на тези криптовалутиподобни моменти ще стават все по-редки.В момента дори има изобилие от акции, като например Тесла, които са далеч по-волатилни от биткойна.В едно не много далечно бъдеще, когато пазарната капитализация на биткойн достигне 3-4 трлн $, дори движения с 2-3% няма да бъдат често явление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 3 години
даже тук става дума за стейбълкоин които са покрити с познай кво.... долари! :) примамка за стадото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 3 години
бас ловя, че не си прочел статията... хахахаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 9
дядя Вова
преди 3 години
Взеха ти златото, което е овеществен труд и ти дадоха нарисувани хартийки,после ще ти виземат и хартийки и ще ти дадат единици и нули.До момента, докато не станеш роб, че Валидатора може по всяко време да ти дръпне шалтера.Ако мислиш, че след време ще има мното "крипто" "валути" - много си зле!Една световна с един Валидатор и 1000 джипсита да размахват камшика...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 5
viktor123
преди 3 години
Браво! Все повече компании ще започнат да приемат и да признават криптовалутите като бъдещето във финансите. Банките са прекалено мудни и остаряли като институции!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
Demertsel
преди 3 години
Това го казваш като човек притежеващ работеща на печалба фирма или като човек, който си мисли, че хората с функциониращи фирми, ще направят/ненаправят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 3 години
В голяма грешка си, Аспарух, че "Това е поредният признак за нарастващото възприемане на цифровите валути от финансовата индустрия." Това е яхане на вълната, биткойн любителите да могат да си ги обменят един с друг. Нищо повече от събиране на таксички.Няма нормален и законен бизнес, който да оперира с "валута", чиято флуктуация е 20% и повече в рамките на дни, която не е законно платежно средство и никой не гарантира сигурността на плащанията и акауните и чийто курс зависи от туитовете на Мъск или някой друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
дядя Вова
преди 3 години
Visa ще позволи трансакции с криптовалути Какво? Война между ФЕД и ЦРУ кой ще кара влака?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още