IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple обяви кога ще е конференцията ѝ за разработчици

Компанията отново ще заложи на онлайн събитие заради пандемията

20:10 | 30.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple обяви, че годишната му конференция за разработчици (WWDC) ще започне на 7 юни. Подобно на миналата година, тя ще се проведе изцяло онлайн заради продължаващата пандемия на Covid-19. Събитието ще продължи до 11 юни и е безплатно за разработчиците, пише CNBC.

Apple обичайно представя нов софтуер за iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV и Mac в първия ден на WWDC. Понякога тя използва конференцията, за да представи и нови хардуерни продукти, особено такива, които се възползват от предимствата на новите софтуерни функции.

Събитието е насочено към разработчиците, които създават приложения за продуктите на Apple. И все пак често това е първият път, в който публиката успява да научи за нови функции, които се очакват за техните устройства. Обичайно софтуерът, представян през юни, се пуска в бета версия преди официалната да стане активна през есента.

През 2020 г. Apple обяви, че преминава от процесори на Intel към свои собствени чипове. През ноември компанията представи първите си компютри със своите процесори M1. Но по време на WWDC 2020 тя показа колко мощни са новите чипове. Освен това обяви iOS 14 за iPhone, iPadOS 14, watchOS 7 и нов софтуер за Apple TV. През 2019 г. Apple използва събитието, за да представи Mac Pro.

Очакванията за тази година са, че Apple ще обяви нови хардуерни продукти преди WWDC 2021. През април може да видим нови модели iPad например. Но компанията трябва да обнови iMac и други компютри с новите си процесори. Така че Apple може да покаже тези нови продукти през юни, ако не ги видим по-рано.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още