Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Задава се времето за европейски въглероден клуб

САЩ трябва да се присъединят към инициативата, коментира Financial Times

0
 
0
 
4
преди 1 месец
Бързорастящи (1м/ден) Бамбукови Хибриди и/или Кафяви Водорасли Гигантски Келп - най-бързорастящият Организъм на Земята, консумират единствено вода и въздух (с колкото се може повече СО2 в него), произвеждат в изобилие Кислород и Въглеводороди, и могат да предложат гигантски добиви от Биомаса за производство на 100% Карбон-Неутрални БиоГорива като Прахово Гориво за Газо-Прахови Горелки (wtsab.com) и Турбини, Биогаз, БиоЕтанол, БиоМетан ( + евтин Водород от БиоМетана - чрез Стийм Реформинг ), Пелети, Горивно & Готварско Олио + БиоДизел, плюс още над 100 вида стерилно-чисти храни, фуражи, торове, брашна, протеини, масла, пулпове, влакна, строителни и др. материали, на почти нулева себестойност и при най-ниската възможна стартова инвестиция.

Чиновниците все още не са проумели, че нисковъглеродната икономика не само изисква сериозни инвестиции, но и генерира невъобразими печалби, несравними с нищо друго.

https://vertikalna-ferma.alle.bg
https://nula-energia.alle.bg
https://biodizel.alle.bg
2
 
6
 
3
abdul до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какви устойчивости при водорода?
Водородната икономика е най, ама най най голямата глупост, на която тези брюкселски зелки са способни да измислят. Може би единствената по-голяма глупост е въглеродната.
3
 
3
 
2
преди 1 месец
да зечекна пак , в турция са построени 1,6ГВт геотермални електроцентрали (77 съоръжения) за около $3,5-4млрд . да , има преференциална цена за изкупуване на токът от тях , но тя важи за по 10 години . останалите до края на експлотационният срок на съоръженията (средно60-70-80г) ще си е на пазарен принцип . потенциалът на държавата е изчислен за около 4,5ГВт . копаенето на кладенец до 1км дълбочина е около $300 за всеки метър , а за до3км дълбочина е около $1000 на метър . в ЕС има фондове за съфинансиране на подобни проекти . потенциалът в БГ е за около 3ГВт . у нас добрите геотермални полета са на около 1500м дълбочина . на по-дълбоки места са правени много нарядко изследвания . защо не се организират подобни инициативи , при условие че сме земетръсна зона и минават разломи през БГ не ми е ясно . вместо това се финансират ядрени гигаватови безумия за десетки милиарди , които ще натоварят допълнително цените на токът на бъдещите поколения векове наред . а за слънчевата и вятърната енергия въобще пък не ми се започва ...
3
 
3
 
1
преди 1 месец
да не вземе некой в министерство на енергетиката или на промишлеността да се изненада 2030г ... :))) ... или ревльовците от синдикатите да църкат , че незнам си колко хиляди оставали на улицата ... те , 10 години аванс за преквалификация има и за въвеждане на нови технологии . на други места по света 2030 ще са приключили с внедряването на въглеродно неутрални и устойчиви процеси и ще са забравили какво е това ...