IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen купува в Китай емисии за замърсяване от Tesla

VW и нейният китайски партньор FAW са сключили споразумение с американския производител на електрически автомобили

21:27 | 01.04.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Германският автомобилен концерн Volkswagen купува в Китай емисии за замърсяване от Tesla. За да се съобразят с все по-строгите разпоредби за емисиите на Народната република, VW и нейният китайски партньор FAW са сключили споразумение с американския производител на електрически автомобили, съобщава Ройтерс, позовавайки се на трима запознати с темата източници.

Производителят на автомобили от Волфсбург не е пожелал да коментира конкретно информацията. От VW заявяват, че искат самостоятелно да изпълнят разпоредбите в Китай, но също така биха купили права за замърсяване, ако е необходимо. Първоначално не са получени коментари от Tesla.

В борбата срещу замърсяването на въздуха Китай въведе своеобразна система от сертификати. Изграждането на електрически автомобили или по-ефективни двигатели се възнаграждава с кредити, докато производството на превозни средства, които консумират гориво, изразходва „сметката за емисиите“. Volkswagen извежда на пазара все повече и повече електрически модели и в Китай, но досега SUV и седаните с двигатели с вътрешно горене са най-популярни сред клиентите там.

Volkswagen ще плати около 3000 юана за всеки сертификат за замърсяване, повече от предишните години, твърдят запознати. Колко от тези сертификати FAW-Volkswagen ще купи от Tesla, остава неясно. Tesla също произвежда електрически автомобили в Китай от 2019 г. За групата на Илон Мъск продажбата на права за замърсяване е допълнителен източник на приходи. През 2020 г. Tesla спечели 1,58 млрд. долара по този начин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
mikomikov
преди 3 години
... що да прави електрички?Има търсене за неелектрички. Фолксваген печели всяка секунда НАД 9000,$ (девет хиляди)..., а Тесла печели всяка секунда ПОД 800,$ (осемстотин)И какво са за Фолксваген да плати ПОД 500,$ (3000 юана)Не е сложно да се мисли, нали? (първо се излиза от хипнозата и красноречието на Мъск и се гледат числата и продажбите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
хах ... голямата фирма дето всичко може да произведе ... що не прави електрички ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още