IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безлов: Политическата нестабилност ще се запази и след изборите

Финансовите отчетите на фармацевтичните концерни са едни от най-добрите прогностични инструменти за развитието на пандемията

09:45 | 02.04.21 г. 1
Безлов: Политическата нестабилност ще се запази и след изборите

Kакъвто и да е резултатът от предстоящия вот и дори да се състави ново правителство, политическата нестабилност ще остане и това, според старши анализатора в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов, е действителният проблем пред България.

„Задават се две кризи: здравно-социална, но и също така политическа“, каза Безлов в интервю за предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му България се намира в пика на третата вълна и никой не може да каже със сигурност дали броят на заразените ще спадне и кога, и дали ще се върнем отново към по-строгите противоепидемични мерки.

„Редица страни в Западна и Централна Европа затвориха, а някои, като Белгия, дори въобще не са отваряли като", припомни Безлов.

„Големият проблем не само за нас българите, но и за останалия свят, беше оптимистичното очакване, че през пролетта на 2021 г. ще има бързо съживяване. В момента всички виждаме, че това далеч не е така“.

Старши анализаторът коментира, че ефектът на пандемията върху икономики като българската е в забавянето на ръста на приходите и неяснотата дали държавните приходи ще се изпълнят съгласно бюджета.

„Новото правителство, каквото и да е то, няма да има какво друго да прави, освен да се занимава с пандемията, т.е. какви мерки и стимули в помощ на бизнеса трябва да бъде предприети. Дори и ваксинацията да се ускори, това няма да реши проблема с икономическите последици за най-потърпевшите сектори", допълни още гостът.

Той коментира и темата за разпространението на ваксините в световен мащаб, подчертавайки разликата в съдържанието на финансовите отчети на фармацевтичните компании и публикациите в рецензирани научни списания.

„Едно от нещата, които правят впечатление, е, че за разлика от многото медицински публикации, в които имаше множество противоречия във връзка с резултатите от проучванията, във финансовите отчети тези противоречия отсъстваха. Отчетите се оказаха едни от най-добрите прогностични инструменти за развитието на пандемията“.

Вижте повече в целия разговор с Безлов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 2 години
Съществената причина за актуалните щети е неправилното емитиране на пари.При наличие на държавната грешка възникват неограничени щети.Злокобен проблем е, че обществеността е с реално съгласие за запазване на вредната за всеки държавна грешка.За устойчиво обществено развитие е необходимо подобрено емитиране на пари.Сега всяка политическа партия, която е с реално съгласие за запазване на държавната грешка, подсигурява своя политически провал. Съответната политическа партия ще е с устойчив успех, ако провежда политика за подобрена емисия на пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още