IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК: Почти 40% е избирателната активност към 17 ч.

Към този час най-висока е избирателната активност в Смолян - 46,91%, а най-ниска е в Разград – 35,55%

18:28 | 04.04.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Към 17 часа избирателната активност в страната на парламентарните избори е 39,99%. Това обявиха от Централната избирателна комисия на брифинг в 18:00 часа.

Към този час най-висока е избирателната активност в Смолян - 46,91%, а най-ниска е в Разград -  35,55%.

Избирателната активност в 26 ИР София-област е 46,53% към този час.

Гласуването с машии е прекратено във Великотърновския регион. В Добрич, където имаше проблеми, продължава да се гласува и на машина

Във всички избирателни райони, където има дефектирали машини, те не се подменят, не се ремонтират, уточниха от ЦИК. От около 9400 машини за гласуване 400 машини не работят в страната, от тях 320 са тези във Велико Търново, които бяха спрени заради грешки. От съображения за сигурност не се разрешава ремонт на устройствата на място и рестартиране на гласуването.

Десетки са сигналите за нарушения в изборния ден. Общо 44 са писмените сигнали заради нарушаване на предизборната агитация. Основната част от тях са свързани със социологически проучвания и данни от екзитпол.

Изборният ден няма да бъде удължен и в повечето секции приключва в 20,00 ч., единствено при желаещи е възможно процесът да продължи до 21:00 ч., обявиха от Централната избирателна комисия на брифинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
гласувах машинно , според мен много добра и експедитивна организация общо на целият процес ... имам следните забележки към машината .. на процепа за картата няма външен водач , елементарно и елегантно решение , но нъц ... в първият момент си помислих , че има друга карта отвътре , после докато налучкам ъгълът на поставяне ... и второ , но не по важност , във времената на графичният дизайн , да подберете най-бездарната цветова схема при тази разделителна способност и цветопредаване на дисплейте и толкова неграмотно изработени менюта и преходи е абсурд !! изборът на големината нашрифта спрямо четимостта и видимостта и то под всякаква критика !! не че сайта на сиела е нещо , ама и той е по-добре балансиран ... да не казвам , че въобще не е мислено за някаква композиция и четимост ... по скалата от 1 до 10 , хората от сиела получавате 0 ( НУЛА ) ... !! и това при условие , че имате дизайнери и в издателството и в екипа работещ онлайн книжарницата ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още