IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел подкрепя идеята за още една строга блокада в Германия

Отделенията за интензивно лечение се пълнят отново, с което нараства натискът да се предприемат действия

18:05 | 06.04.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се присъедини към нарастващия брой привърженици на идеята  за по-строги, но по-кратки блокади, които да ограничат нарастващите отново случаи на коронавирус в Германия, съобщи Bloomberg.

„Необходимо е пълно блокиране за две до три седмици, за да се контролира нивото на заболеваемост в Германия“, заяви Армин Лашет, председател на Християндемократическия съюз и потенциален наследник на канцлерския пост.

Идеята беше подкрепена от говорител на германския канцлер. "Необходими са още усилия", за да се намали степента на заразяване, каза говорител на Меркел, коментирайки предложението на Лашет. По думите му яснота как ще се направи това ще има през следващите дни.

германия германия

Говорителят не отговори директно на предложението на Лашет Меркел и лидерите на германските провинции да се срещнат тази седмица, за да обсъдят стратегията за пандемия, вместо следващия понеделник, както е планирано. Срещите са критично важни, тъй като решенията за училищата, здравеопазването и други сектори, засегнати от мерките, са под контрола на регионалните власти на Германия.

С предстоящите национални избори през септември политиците не са склонни да налагат нови ограничения, въпреки че са притиснати да формулират ясен план. Но отделенията за интензивно лечение се пълнят отново, с което нараства натискът да се предприемат действия.

Евентуалният наследник на Меркел за поста й предположи, че след нова доза строги мерки ограниченията могат да бъдат предпазливо премахнати, тъй като ваксинациите набират скорост и засиленото тестване позволява на повече фирми да отворят отново.

„Процентът на заболеваемост все още е твърде висок“, каза Лашет пред обществената телевизия ZDF. „Моето предложение е за още едно голямо усилие“, каза той.

Въпреки че някои провинции с по-ниски нива на заболеваемост позволиха на бизнеса да отвори отново, други затягат мерките. В Хамбург вечерният час е в сила от Великденския уикенд в диапазона от 21 часа до 5 часа сутринта. В Берлин хората могат да напускат домовете си само сами или с още един човек през нощта.

Меркел се извини за объркването, причинено след като беше принудена да оттегли предложенията за строго заключване през Великден. Недоволството на обществото от управлението на кризата от нейното правителство нараства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
дъртата *** май не стопля , че на швабите вече им писнА ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още