IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ идеи за позициониране на телевизора у дома

Устройството има важно значение, когато става дума за приятно прекарване на времето у дома

08:30 | 08.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За много от нас телевизорът е от изключително важно значение, когато става дума за приятно прекарване на времето у дома. Устройството е сред най-честите начини за забавление вкъщи. Независимо дали обичате да гледате филми, тв програми или видеоклипове, съвременните телевизори са на разположение, за да предоставят изключително визуално изживяване.

Тук ще споделим няколко добри идеи за позициониране на телевизора вкъщи, така че да бъде удобен и практичен за всички.

Ел. захранване на телевизора

Както знаем, всеки телевизор работи с помощта на електричество. Ето защо е добра идея винаги да позиционирате устройството в близост до контакт или разклонител. Така избягвате визуално неприятните и създаващи практическо неудобство разпилени из цялото помещение и заплитащи се кабели. Наличието на повече контакти освен това решава и проблема със свързването на различни допълнителни устройства към телевизора, като аудио или видеоплейър, тонколони, грамофон, конзола и други.

Къде да го поставите

Във всички случаи телевизорът трябва да бъде поставен на нивото на очите. Така би Ви посъветвал всеки очен специалист. По този начин винаги, когато гледате телевизия, седнали удобно на дивана или канапето, няма да се налага да се взирате надолу или нагоре. Разстоянието от Вас до екрана също трябва да бъде адекватно. Това означава, че е добре да осигурите поне 2 м дистанция, дори и при екран със съвременна технология, щадяща очите.

Изберете правилната фокусна точка

В случай че желаете всекидневната Ви да бъде ориентирана с акцент върху телевизора, трябва да го имате предвид, когато избирате мястото за поставяне на устройството. В такъв случай разположението на мебелите трябва да бъде съобразено с посоката, в която се намира телевизора.

Скрийте телевизора

Може би звучи парадоксално, но в случай че не желаете телевизорът да се набива на очи, но в същото време държите да притежавате такова устройство, има начин да решите проблема и да запазите добрия дизайн на помещението. Ефективно решение в този случай е да скриете телевизора в шкаф или подобен сет в стаята.

В случай че вече имате подходящо мебелно решение, което позволява преаранжиране на дизайна, можете да се обърнете към специалист, който да го донапасне по нужния начин. Ако в момента обзавеждате жилището си, отново ще е нужен специалист, който да предложи сет, позволяващ прикриването на телевизора, когато не е нужен, например с плъзгаща се врата.

Слейте го с пространството

Ако желаете новият Ви телевизор да бъде постоянно видим за Вас, но все пак да не се набива твърде много на очи, можете да го поставите в библиотеката между книги, списания и прочие. По този начин той ще бъде винаги на разположение, но в същото време няма да е основен акцент в интериора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още