IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Заради нашите избиратели сме длъжни да предложим вариант за управление

Правителството отпусна 46,4 млн. лв. за допълнителни ваксини срещу COVID-19

10:59 | 07.04.21 г. 19
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност в другите политически парти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание в сряда, цитиран от Dnes.bg.

Той подчерта, че победата на ГЕРБ-СДС на изборите е убедителна и с 10% пред следващия и добави, че са изпълнени всички поети ангажименти и обещания през тази година. В изборната нощ лидерът на ГЕРБ предложи експертно правителство на опонентите си.

„Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. След като похарчихме 150-160 млн. лв. за тези избори, изпитват неудовлетворено желание за нови такива. С удоволствие ще се явим. Но да допуснем какъв е ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла", посочи премиерът и намекна, че „играта“ на опонентите му е да предизвикат още хаос. 

„Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме неговата отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам", каза Борисов.

Като друг вариант той даде и "свикване на ВНС, Радев да внесе неговия проект за Конституция, започване на чисто".

"Лесно и хубаво е да протестираш, но някой трябва да работи, сега е техният ред, от заявките, които чувам, надали ще стане", коментира премиерът.

"След това да се съберат и да си направят правителство, само след няколко месеца хората ще поставят на везната. Това сме го гледали при Орешарски, ще го гледаме в по-лош вариант, нека е обратното, нека съм лош пророк. За мен е важно България да има стабилно управление", каза още Борисов.

Той подчерта още, че ако не се бяха разединили, патриотите щяха да са в парламента.

Малко по-рано стана ясно, че правителството отпусна 46,4 млн. лв. за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от Pfizer/BioNTech . Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. „Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен бе премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 3 години
хаха, еее поне за сефте си призна че ДПС са с вас ;) Все го криехте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 7
zelka007
преди 3 години
незнам , постави знак между тези числа ... (75+30) ?? (51+27+14) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 2
abc
преди 3 години
"....имам 10 дежурни депутати...."Е, как така Той имал депутати?!И то дежурни?!Гарантирано! От ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 3
khao
преди 3 години
повече събраха от него... да го видим без корпоративния вот и с по голяма активност къде щеше да бъде мутрата! ... у киреча, където му е мястото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 6
bgMan
преди 3 години
Нови избори веднага.Ако ситуацията е същата след тях отново нови избори и така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
къф път да фаща ... ?! то така наречените партии на промяната едвам - едвам събират всичките накуп , колкото той е събрал сам с тойотата и севда ... екстра си е Бащицата , са няма да ги опиня с 200 от раз , а лекинко ще ги уплътнява с вазелин ... дОбър е ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
baba_meca
преди 3 години
Нали той е победител на изборите. Защо ще си дава депутатите на друг!?!?Да си прави той правителство с тези които искат да са с него...Ако не може да се справи, да си хваща пътя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
mrynmryn
преди 3 години
"Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят."Tук е заровено кучето, като им "отпусне" тия 10-15 човека, те ще имат достатъчно, за да има правителство без БСП и ДПС, нищо че няма да са пряко в управлението. Както казват - кьорав карти не играе, а Конрелията баш това се мъчи да прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
abdul
преди 3 години
Борисов да не се прави на луд.. все пак Д(п)С и "статуквото" има мнозинство в този парламент от около 140 места.Да си прави велика коалиция в името на стабилността.. ГЕРБ+БСП+ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още