IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber и Pinterest инвестират в „своите хора“

Uber ще похарчи 250 млн. долара за бонуси за шофьорите, а Pinterest създава фонд от 500 хил. долара за създателите на съдържание

10:08 | 08.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Американският технологичен концерн Uber Technologies Inc. заяви, че ще похарчи 250 млн. долара, за да върне шофьорите на пътя и да набере нови, докато пандемията на коронавируса стихва постепенно в САЩ, предава Bloomberg.

Парите ще отидат за бонуси за шофьори, гарантирано заплащане и привличане на нови за Uber служители, съобщиха от компанията в сряда. Програмата е съставена на база предположението за ръст на търсенето, тъй като все повече американци се ваксинират, а магазините отварят отново.

Uber планира да разпредели парите през следващите месеци, каза говорителят на компанията Мат Уин. Бонусите ще зависят от различни фактори, включително местоположението на шофьора и времето, което той прекарва в приложението, казва Уин. Акциите на Uber се обезцениха с 3,6% по време на сесията в сряда.

Пътуванията намаляват рязко през последната година, а нарастването на поръчките за доставка на храна не успява да компенсира загубените работни места. Много шофьори на Uber и Lyft Inc. или са потърсили работа другаде, или са кандидатствали за държавни програми за стимулиране. 

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи сигнализира за повишаване на бонусите за шофьорите по време на конферентен разговор с инвеститорите през февруари. Той каза, че увеличените разходи за тази цел през първата половина на годината ще увеличат наличния брой шофьори и ще отговорят на очакваното от него по-голямо търсене. Говорителят на компанията отказа да каже колко е похарчил Uber за стимули за шофьори през първото тримесечие.

Pinterest също инвестира в „своите хора“ - в случая „общността на създателите“, която захранва социалната мрежа със съдържание. В допълнение към поредица от актуализации сега компанията ще даде старт на фонд за създатели в размер на 500 хил. щатски долара.

Фондът е специално фокусиран върху даването на бонуси на творци от недостатъчно представени общности в САЩ и ще предложи комбинация от консултации за креативна стратегия и ще ги компенсира с бюджет за създаване на съдържание и рекламни кредити. Поне 50% от получателите на фонда ще бъдат от недостатъчно представени групи, казва Pinterest.

Pinterest беше домакин на събитие, фокусирано върху общността на създателите му, на което социалната медия обяви поредица от актуализации, включително създаването на фонда на стойност 500 хил. долара, нова политика за съдържание, наречена Creator Code, както и нови инструменти за модериране. Целта на компанията с промените е да гарантира, че платформата продължава да бъде „приобщаващо, позитивно и вдъхновяващо място“. Новите насоки за съдържание поставят това в по-конкретни рамки, тъй като изискват създателите на Pinterest да проверяват съдържанието за истинността на фактите, да бъдат любезни и да гарантират, че всеки призив за действие, направен чрез сайта, не причинява вреда.

Създателите ще трябва да се съгласят и да подпишат кодекс по време на процеса на публикуване на Story Pins, където ще докосват бутона „Съгласен съм“ на изявления, които включват „Бъдете любезни“, „Проверете своите факти“, „Не причинявайте вреди” и др.

Кодексът ще се прилага по същия начин, по който днес Pinterest прилага своите правила за другите си политики за съдържание: комбинация от машинно обучение и човешки преглед, пояснява Pinterest пред TechCrunch. Алгоритъмът на мрежата обаче ще бъде проектиран да възнаграждава положителното съдържание и да блокира вредното съдържание, като например създаване на настроения срещу ваксинацията. Тази политика може да има по-голямо въздействие върху това какъв вид съдържание се споделя в Pinterest, отколкото изскачащо споразумение с прости изявления. 

Pinterest представи и няколко нови инструмента за създатели, фокусирани върху целта социалната мрежа да стане по-положително и безопасно изживяване за всички. 

Компанията представи инструменти за модериране на коментари, които ще позволят на създателите да премахват и филтрират коментари върху тяхното съдържание, както и инструменти, които ще им позволят да представят до три коментара в емисията за коментари, за да подчертаят положителните отзиви. Новите инструменти за предотвратяване на нежелана поща (спам) ще помогнат да се изчистят и някои нежелани коментари, като се използва технология за машинно обучение за откриване и премахване на лоши коментари. 

Нови са и „напомнянията за позитивност“, които ще се появят с молба потребителите на Pinterest да преразгледат, преди да публикуват, потенциално обидни коментари. Известието ще подтикне потребителите да се върнат и да редактират коментара си, но няма да им пречи да публикуват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още