Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Словакия: Доставената ни ваксина "Спутник V" е различна от проучваната

Словашкият регулатор още не може да даде становище относно ползите и рисковете от ваксината

   1| 2    
0
 
1
 
12
evlogi до: korn
преди 1 седмица
Не е странно, въпрос на приоритети.Това, че дадена компания е голяма не означава че задължително се занимава с ваксини.Всъщност, преди да започне пандемията от Ковид, с ваксини големите почти не се занимаваха, беше нискодоходно и нерентабилно.През последните 15-20 години единствено ваксини се разработваха с финансиране от фондацията на Бил Гейтс във връзка с кампанията му за премахване на някои болести в Африка.
3
 
4
 
11
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Нщо ми се струва, че словаците ще ядат дървото скоро, много са нахитрели напоследък, мислят си че като са до Австрия са голямата работа. Като не искат ваксини да не са ги вземали, или да ги връщат а не да се *** с хората, които им помогнаха, когато бяха номер едно по смъртност в света. Това им не харесвало, онова, и *** си тогава, върнете ваксините а не да плювате без да сте пробвали.
1
 
2
 
10
Стоян Петров до: ing5rov
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Само ти го наричаш били инжекцията. Що така?
3
 
0
 
9
zelka007 до: korn
преди 1 седмица
в европа ваксини произвеждат доста фирми в различен мащаб , в това число и в БГ . новартис си продадоха производствената база за ваксини на biontech ... и ваксините , които се използват в ЕС с/у ковид , по условие на договора с ЕС , се произвеждат в ЕС задължително ... !! в ЕС за няколко месеца до половин година ще се произведът всички необходими дози за целият съюз , че и за континента ... няма как за месец да се направи всичко за всички . такива възможности не съществуват в света ... :))) ... остави оправията у нас , в европа всичко си е наред , гледам твърдо всички са около 20% вече и отгоре , дори албанците са по-добре от нас ... :))) ... само северомакедонците са много по-зле , ама то коренът ни е общ , нали сме произлезли от там както и останалата част от света , та нормално ...
4
 
3
 
8
ing5rov до: korn
преди 1 седмица
абе я не се мъчи , ами пиши на били инжекцията да те светне по въпроса ... : )))
2
 
3
 
7
korn до: evlogi
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Само Файзер, не е ли странно. Сега гледам списък на най големите фармацевтични компании-преди пандемията-в топ 10 са 4 европейски компании-Баерн немска, Санофи френска и швейцарските Роше и Новартис. Последните две са и най големите и мощни фармацевтични компании в света, не те не могат да произведат тази ваксини. За тези компании предполагам работят едни от най добрите специалисти в медицината. По едно и също време в други краища на света се появяват гениални специалисти в Русия, Китай, Великобритания, Швеция, САЩ и разработват тази ваксина. Оставам с усещането че ЕС държи да купува ваксини от други държави, вместо да ги произвежда, а говорим за милиарди. И за реклама естествено.
7
 
1
 
6
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Формално е прав, защото по-известната като ваксина Пфайзер е разработена в Германия, но от кюрди. А толкова се и прави от америкнци, защото те всъщност са eвpeи. Поне според мен националната идентичност при прецизните производства изчезна.
3
 
3
 
5
evlogi до: korn
преди 1 седмица
Cumirnaty е разработка на базираната в Майнц, Германия фирма BionTech,Pfizer ,бидейки огромна корпорация, участват най-вече с финансиране, организация на изпитванията, логистиката, производството и дистрибуцията.
4
 
5
 
4
преди 1 седмица
Преди доста години имаха един премиер, Виктор Черномирдин, та той беше казал една знаменита фраза:Хотели сделат ето лучшее, а получилась как всегда..
3
 
4
 
3
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
В Европа до колкото знам се намират едни от най старите и големи фармацевтични компании в света. Много странно как тези компании не могат да произведат една ваксина, която за супер кратко време се разработи от Китай, Русия, САЩ, Великобритания и други. Странно е че и населението в ЕС ''изостава'' в ваксинирането.Странни работи стават покрай тази пандемия.