Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Краят на парите в брой – как услугите за плащане променят света ни

Благодарение на смартфоните безкешовото разплащане се налага все повече и в Европа, и в България

   1| 2    
2
 
3
 
18
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кешът остана последната непревзета свобода на човека. Кешът е сила и независимост. Ако умре кешът, ще умре и свободата и демокрацията. Картите са вазелин с който ти го вкарват ***, проблемът е, че някои от нас не са педалли
0
 
4
 
17
khao до: george353
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ии за теб се отнася същото, хубаво е като лъжеш да си сигурен че никий от нас не е бил в сащ... кешлес май есс!
като студент бачках в няколко бара, не приемахме карти изобщо, само кеш... заради бакшиша.
0
 
3
 
16
khao до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хубаво е като лъжеш, да го правиш с мярка... :)
5
 
3
 
15
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това като вица за дядото който ползвал кондом от телешка кожа просто защото. В щатите са кешлес от... сигурно някои от вас още не са били родени. В Китай това е задължително но не защото са авторитарен режим, а заради милиардите транзакции дневно. Дори и в наше село убито кой нормален ще си купува кола кеш, освен ако не е някоя талига за 2 бона, при положение че банката ще ти събере каймака още на входа за добър ден. Единствените които не са кешлес са пенсионери и дилърчета разни... сигурно има и изключения, но те не са интересни. Това че има двуметров китаец не означава че всичките са. Малки магазинчета в мазета и трафопостове обсулжващи райони с преобладаваща пенсионерска популация все още работят без пос, но и те са на изчезване. А това за личните данни, хехехе, онзи ден някакъв откраднал данните на 533 милиона фейсбук лузъри с имена, айдита, био, локации, имейли и тн. Ами пробива в НАП: егн-та, имена, адреси, доходи... всичко. И това са частни случаи на скучаещи хакерчета с много свободно време. А сега си го представете същото по сто. Кешлес или кешфул, решат ли ще те скъсат от любов. Просто в единия случай не дрънкаш стинки и бонбонки и не бавиш опашката докато си ровиш в кесията.
3
 
4
 
14
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз пазарувам масово с кеш. Преди два дни си купих кола от официален дилър в кеш. Рядко ползвам вече карти. И мои приятели така правят вече. Да го д.х..т
0
 
9
 
13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
При положение, че на всеки човек личните данни и личният живот в общи линии са законно обект на покупко-продажба, няма как да ме навият всичките ми пари да са виртуални.
"Бунтуваш се срещу Партията? Я да видим...опааа, вече нямаш сметки в банката. Обаче вече имаш да връщаш жилищен кредит..."
"Ама какъв жилищен кредит?!?!"
"Аааа, не знам. Така пише в компютъра"
Хипербола, но и не съвсем...
0
 
7
 
12
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Именно, именно - лекинко, ама виж как някой си грабвал салата в магазина и после весело припкал навън, без да спира на касата...колко куул, колко съвременно било...

Но аз вярвам, че винаги ще има хора със собствено виждане и оценка, които хич няма да са ОК.
0
 
7
 
11
Dr. Vatnikov до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не говорим за големи плащания, то е ясно, че мина времето, когато се ходеше да се купува апартамент с пълни торби.

В момента си е идеално - до 10 К може кеш.
0
 
7
 
10
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
в смисъл че идеята на тази пропаганда не е да ти го наложат със сила... тогава ще се съпротивляваш. Целта е да ти го наместят бавно... в съзнанието и ако при теб не мине, при младите ще мине рано или късно... и един ден ще го приемат доброволно, така се прави в днешно време... мека сила, баце!
0
 
7
 
9
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
разбира се че ще го оставят, как ще взимат рушвети в едно безкешово общество :) Ако толкова ги е грижа за "прозрачноста" да бяха забранили офшорните зони и всякви "данъчни убежища".. ама най си ! :)