IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия е приключила преговорите с Русия за покупка на коронаваксината Спутник V

Набавянето на 1 милион дози би ускорило ваксинацията в страната, коментира канцлерът Себастиан Курц

19:42 | 10.04.21 г. 17
<p>
	<em>Снимка: Asim Hafeez/Bloomberg</em></p>

Снимка: Asim Hafeez/Bloomberg

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц заяви в събота, че преговорите с Русия за поръчката на ваксината Спутник V са приключили и че има възможност Виена да закупи ваксината, съобщава РИА Новости.

"Покупката за Австрия е възможна", коментира Курц пред репортери, като добавя, че преговорите "де факто са приключили", предава БГНЕС.

Според канцлера набавянето на 1 милион дози Спутник V би ускорило кампанията за ваксиниране в страната.

Курц заяви в сряда, че Австрия може да даде на руската ваксина зелена светлина без да чака края на текущия преглед на лекарствения регулатор на ЕС. Той се оплака, че на Европейската агенция по лекарствата ѝ отнема твърде много време, за да одобри ваксината.

Междувременно Спутник V, която влезе в процедура за преглед от европейския регулатор от 4 март, вече е разрешена в близо 60 държави. Според резултатите от проучване, публикувани от медицинското списание Lancet, ваксината има 91,6 процента ефикасност срещу симптоматичен коронавирус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
рассийски му работи ...https://***.nature.com/articles/d41586-020-02619-4единствената причина да се използва рассийски противошапен препарат е политическа , нито здравна , нито икономическа . все пак зануленият е желан гост по сватбите в управлаващата партия на австрия ... :))) ... целото дърляне за пАтоците е да се стигне до газовият хъб в австрия без да се минава през украйна и полша ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 3 години
Според мен всичко което пишеш е вярно. Възможно е да се изрази и по-кратко - путин ке падне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
evlogi
преди 3 години
Възможна,обмисля се, може би, вероятно ще се, обсъжда се, имаме намерение да, предвиждаме да, очаква се да....Ба си...Голям сериал е с тази ваксина.Тя вероятно си е добра,руснаците имаха силна вирусология навремето,( за съжаление Джуджака се е заел яко всичко да им остане в миналото) но адски ме забавлява типичния нескопосан кремълски начин да я използват като средство в обречената си хибридна война...Едно ясно и точно нещо не чух около този Спутник.Ребятааа, бе научете се поне малко как се правят нещата бе.Ми като е толкоз супер, кво ви пречеше кат нормалните хора да подадете данните в ЕМА както би трябвало да знаете че се прави?Хем първи уж я регистрирахте бе?Още септември беше джуджака кат се тупаше в гърдите и викаше Оле!!Първи сме!!Октомври месец си спомням щяха да почват масова ваксинация!!!Мишустин трябваше да действа по въпроса.Гледам почнаха я, имат по-малко ваксинирани отколкото ние тук.За съжаление,докато престъпната банда силоваци и олигарски,която е окупирала Кремъл не бъде изметена от там, нито добро не очаква тази иначе с голям потенциал държава...За което искрено съжалявам.И продължавам да се дивя на тез екземпляри дето се мислят за русофили и викат Ура на Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 5
bgMan
преди 3 години
С какво ги превъзхожда?С *** и фалшив ПР ли?Ти кога си проверил данните от изпитанията и как разбра, че не са фалшифицирани?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
shinawatra
преди 3 години
Ясно е, че руската ваксина превъзхожда повечето от останалите "демократични" ваксини. Ватенко изтърбушена, не всичко е политика, не-щастнико! Става въпрос за здравето на хората, дори Австрия го разбра!! Започнаха да се пропукват политическите ви тикви, нещо не ви се връзват идеологиите и теориите. Нещо "великите демокрации" не успяха хич да се справят нито с карантините и вируса, нито да произведат читави ваксини и да достигнат 70% ваксинация на населението си. Куцат ли нещата? Аутистичен с-мешник!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ти всички ли си бе, *** копейник, че говориш от името на всички?! Иначе се видя какво докараха алкохолиците на,Словакия, уж ваксина било, айде обратно и си им го върнаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
markov
преди 3 години
Е то на всички стана ясно че ЕМА не я одобрява за ЕС по политически причини...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още