Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Истанбулската конвенция - символът на културната война на Европа

България е една от шестте държави в ЕС, които не ратифицираха документа

   1| 2    
1
 
1
 
11
IvanKirov99 до: Mechkata
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Пропуска се много съществен момент. В ИК е застъпено понятието джендър бежанци. Нямаме право да им отказваме убежище, ако твърдят, че са преследвани по тоя параграф.
1
 
3
 
10
khao до: korn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
буахаха, абе като гледам статистиката тия дето ги шамарят редовно, раждат най-много! .... не че казвам нещо, да не ме нарочите за фашист и педерасофоб! Само споделям факти, изводите си ги правете сами!
2
 
4
 
9
ing5rov до: korn
преди 3 седмици
"И после защо в България намалявало населението. Че нали само жената може да ражда. Коя нормална жена ще избере да остане в държава където насилието над жени не се приема като много тежко престъпление. "

хахаха ... и кат подпишем истнбулската конвенция , ше се отприщи една раждаемост ... сред жените които "свободно" изберат да са жени ... : )))
3
 
0
 
8
ing5rov до: Mechkata
преди 3 седмици
"Всеки е роден свободен и има право сам да определя идентичността си - каквато и да е тя, стига да си в мир и хармония със себе си и да не нараняваш и възпрепятстваш развитието на останалите."

малко неща останаха , дето "свободно" да можем да решаваме ... с излизането от "средновековието" , ше ги изгубим и тях .
3
 
9
 
7
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
bgMan го е обяснил много добре - това което виждаме в Америка, тази идеология се опитват да я наложат на цял свят, диктатура на малцинството над мнозинството, смесване на расите (затова бяха 'поканени' емигрантите в Европа), унищожаване на християнските и семейни ценности, култура, националните граници и т.н.. (плюс сваляне нивото на образованието и здравеопазването) - това е целта - редуциране на населението в света и тотален контрол над (биологичната маса) оцелелите след 'пандемията'.. До десет години трябва и цялото образование да е онлайн според плановете им.. Трябва да се купува онлайн (amazon), трябва да се учи онлайн (microsoft), трябват хубави телефони (apple), трябват ваксини, че да сме 'здрави' (бачо гейтс) и т.н.. ИТН... ИТН..
9
 
1
 
6
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И после защо в България намалявало населението. Че нали само жената може да ражда. Коя нормална жена ще избере да остане в държава където насилието над жени не се приема като много тежко престъпление. Или някой умен и способен човек, който може да е полезен за икономиката и управлението на държавата, но имал различна сексуалност, ще остане в тази държава. Как ще движим напред, с злобни първобитни русофили, турци и всякакви престъпници мъжаги. Във всички мюсулмански катуни насилието над жени не е проблем а различната сексуалност е наказуема-в един катун с тези *** ли ще бъдем?
8
 
1
 
5
Mechkata до: bgMan
преди 3 седмици
Случаите на бръснатите глави (както тръгна да ги наричаме) не са никак малко, да не говорим че медиите разпространяват 1% и то от най-фрапиращите, колко още има само можем да гадаем, но определено не са малко - факт е че жертвите се страхуват да споделят, често се чувстват и виновни, че са предизвикали подобно насилствено поведение върху себе си - това е едно от сбърканите неща в народопсихологията ни.
Закони имаме, приложението им обаче е друг въпрос, резултатът е видим (години наред известна българка "мис" незнам какво си е преследвана от фанатичен мъж, твърдящ че се обичат имат дете и са женени. По медиите жената излизаше многократно да се оплаква, тъй като законите явно на практика не можеха да направят нищо!!!)

И казваш "Никой нормален не би застанал срещу момичета, които се чувстват момчета или момчета, които искат да бъдат момичета. Това си е тяхно право на избор" - юхуууу, къде живееш?! Нормален не би застанал, но ненормалници под път и над път! Да не говорим, че дори и един на всеки сто си е чист психопат!
Пропагандиращи мандри викаш...че кой ти нарушава и натрапва, отрича правата и свободите на изразяване???? Не те разбирам, обясни по същество?
Не разбирам и твърдението ти за диктатура на малцинството? Ако под малцинство говориш за жените (защото ИК е основно за тях) си в грандиозна грешка! Ако говориш за САЩ и назованото от теб "малцинство" е съвкупност от чернокожите - пак си в грешка! Не може да наречеш 1/3 от населението малцинство...
ИК говори за жертви на насилие, за СТАТИСТИКА, за превенция, за закрила, защита, за последиците от насилието, за МЕЖДУНАРОДНО сътрудничество....
Ти ми говориш за твоя несъществен страх от вятърни мелници...

ИК е МЕЖДУНАРОДЕН документ, установяващ правно обвързващи стандарти за предотвратяване на основаното на пола насилие. Това е обща политика, нали се натискахме за ЕС....да харчим парите можем ама да гледаме общи политики за защита на човека не.
Като цяло обществата ще ставаме все по-зависими едни от други и е в общ интерес да се гради обща политика... колкото по-рано осъзнаем, че сме едно цяло и сме заедно на тая планета, толкова по-добре (ще минат сигурно столетия).
8
 
2
 
4
zelka007 до: bgMan
преди 3 седмици
Днес в Европа - факти и цифри:

• В Европа 50 жени умират всяка седмица от домашно насилие от мъже.
• 95% от всички прояви на насилие, извършвани в дома, са срещу жени • Всяка трета жена е
преживяла физическо и / или сексуално насилие от 15-годишна възраст
.
• 75% от жените на висши ръководни длъжности са преживели сексуален тормоз по време на работа.
• До 1 на 4 жени се сблъскват с физическо и / или сексуално насилие по време на бременност, което увеличава вероятността от спонтанен аборт, все още раждане и аборт.
• 60% от бездомните жени посочват домашното насилие като една от причините за бездомността си.
• Насилието срещу жени може да има доживотен ефект върху физическото и психическото здраве на жените.
• Някои жени са изправени пред по-голям риск от насилие поради мотиви, подхранвани от сексизъм, както и от расизъм, ксенофобия и други форми на дискриминация. Освен това, пресичащи се форми на дискриминация ограничават достъпа до правосъдие и услуги за подкрепа и защита.
• Между 50% и 60% от ползвателите на услуги за психично здраве са преживели домашно насилие, а до 20% ще бъдат подложени на настоящо насилие.
• 28% от възрастните жени са преживели някакъв вид насилие и малтретиране у дома през 12-те месеца преди проучване.
• Жените с увреждания са 2 до 5 пъти по-склонни да бъдат жертви на насилие, отколкото жените без увреждания и са подложени на стерилизация и аборти срещу тяхната воля. В Европа има 46 милиона жени и момичета с увреждания, което представлява 60% от общото население на хората с увреждания.
• 34% от жените със здравословен проблем или увреждане са преживели физическо или сексуално насилие от партньор през живота си.
• Ромските жени са по-склонни да се сблъскат с ранни бракове и атаки срещу тяхната физическа цялост, като принудителна стерилизация.
• 23% от лесбийките са били поне веднъж физически / сексуално атакувани или заплашвани с насилие у дома или другаде (на улицата, в обществения транспорт, на работното ви място и т.н.) през последните 5 години.
• Жените без документи и жени със зависим миграционен статус (на съпруг или работодател) са с повишен риск от насилие и експлоатация. Поради риска да бъдат задържани и депортирани, а не да бъдат подпомагани, те се сблъскват със специфични бариери при достъпа до подкрепа, защита и услуги.
• 85% от младите жени във Великобритания изпитват сексуален тормоз в публичните пространства. Цветните жени получават порой от расизъм, когато възразят срещу тормоз.
• 60 до 100% от жертвите на нападения от престъпления срещу омраза срещу мюсюлмани в Европа са жени, особено жени, носещи забрадки, демонстриращи непропорционален ефект върху жените като жертви на такива нападения.
• Най-малко 500 000 жени и момичета живеят с доживотните последици от осакатяването на женски гениталии (FGM).
• Насилието срещу жени струва 226 милиарда евро всяка година, което представлява почти 2% от годишния бюджет на ЕС.

Основни източници: Проучване на FRA относно насилието над жени 2014 г. и други проучвания на FRA; Изследвания, разработени от Европейската парламентарна изследователска служба; Европейски изследвания, финансирани от DAPHNE и академични и НПО изследвания; Национални проучвания.
1
 
7
 
3
bgMan до: Mechkata
преди 3 седмици
Моля не принизявай чак толкова нещата. Нито се опитвай да изместваш същността на дебата.
Колко са случаите на "бръснатите глави" в България и защо законите, които имаме в момента да не са достатъчни срещу всички форми на насилие?
Никой нормален не би застанал срещу момичета, които се чувстват момчета или момчета, които искат да бъдат момичета. Това си е тяхно право на избор.
Това с което не сме съгласни обаче е постоянно да ни се натрапват и да отричат нашите права и свободи на изразяване, когато НЕ отговарят на 100% одобрение за всичките им противоречиви политики и фалишиви теории.
Това с което НЕ сме съгласни е диктатура на малцинството над мнозинството. Нещо подобно на това, което се случва в САЩ в момента. И правата и защитата от насилие не са основание за диктатура на едно малцинство, което открито си позволява да твърди НЕверни неща. За какво всъщност им е конвенция със статут НАД националния суверинитет и конституцията? Само за защита на някого или за налагане насила на още повече неща, които иначе обществото никога не би приело?
Аре първо ти излез от пропагандните мантри и глупости и да дискутираме повече по същество!
8
 
1
 
2
преди 3 седмици
Всички ляляте празни приказки и мантри чути от телевизора....никой не е седнал да прочете и да съпостави сам за себе си...

Закона за борба с трафика на хора
Закона за защита срещу домашното насилие
Закона за защита от дискриминация
Програма за превенция и насилие на МВР
Конвенция за правата на детето

Истанбулската конвенция

Всикчи сте се наплашили от джендър(пол) определението което ви се насажда все едно ви карат да излъчите доброволец от семейството си който да се пише такъв. (какъв?!?!) И така се пропуска най-същественото - защитата срещу насилие под каквато и да е форма и неравнопоставеността.
Какво ви интересува Пешо дали се чувства жена, травестит, хомо, хетеро, мъж, транс, би и т.н. - нали той/тя/то си живее собствения живот - има право да си прави каквото си иска, да се определя като какъвто си иска и да се казва както си иска. И ако някой маймуняк реши да го набие или убие затова че изглежда "различно" , има розова коса и ходи с рокля- е тоя човек няма ли права?! Какъвто и да е!
Аре излизайте от средновековието и се огледайте - разширете го този светоглед... човечеството се развива, еволюира (харесва ли ви или не, погледнете младото поколение на какво прилича - не може да ги различиш момчета ли са момичета ли са)- и да се дърпате назад към историческите неравнопоставености, обществото пак си се променя със собствен ход.
В наш интерес е да предвидим тези промени, да оформим общественото мнение - да предпазим децата от безмисленото разделение кой какъв е и как изглежда. А не да гледаме (както гледаме от няколко години) репортажи на масов бой заради това че някой с обръсната глава си помислил, че друг с по странна прическа бил еди какъв си и накрая родители да страдат заради нелепи загуби на най-милото си - детето.
Всеки е роден свободен и има право сам да определя идентичността си - каквато и да е тя, стига да си в мир и хармония със себе си и да не нараняваш и възпрепятстваш развитието на останалите.