IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УниКредит Булбанк с нов финансов директор

Сандра Войнович поема финансовото управление, а Борислав Генов ще е новият директор Банкиране на дребно

11:30 | 13.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сандра Войнович. <em>Снимка: Уникредит Булбанк</em></p>

Сандра Войнович. Снимка: Уникредит Булбанк

От 1 май Сандра Войнович ще застане начело на дирекция Финанси на УниКредит Булбанк. Сандра Войнович e избрана за член на УС на банката, като изборът подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Сандра ще замести Ясна Мандац, която ще продължи кариерата си като главен финансов директор на Загребачка банка в Хърватия, откъдето и започва професионалния си път в УниКредит през 1997 г.

„От името на борда приветствам Сандра с добре дошла начело на силния екип на дирекция „Финанси”. Благодарности на Ясна – нейната финансова експертиза и професионализъм са безспорни и допринесоха много за високите стандарти, които следваме в УниКредит Булбанк. Пожелаваме им успех на новите им позиции!“, коментира Теодора Петкова.

Освен това Борислав Генов, в момента главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг Румъния, ще е новият директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк от 1 май. Борислав ще се присъедини и като член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, след получаване на одобрение от регулаторните органи .

Борислав ще замести Джакомо Волпи, който ще продължи кариерата си в УниКредит като зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит банк Унгария. Назначението му ще влезе в сила от 1 юни, след получаване на необходимите регулативни одобрения. 

„Много топло посрещаме Борис у дома. Сигурни сме, че с целия натрупан опит, ще донесе много нови идеи и енергия, за да изпълним нашата цел – да сме най-предпочитаните от клиентите банка като предлагаме лесно банкиране. От името на целия Управителен съвет на банката, благодаря на Джакомо за всеотдайността му в това УниКредит Булбанк да затвърждава лидерската си позиция в страната. Пожелаваме му успех и на новата позиция“, каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още