IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обмислят "пауза" за ваксината на Johnson & Johnson

Докладвано е за шест жени на възраст между 18 и 48 години, получили ваксината, които са имали кръвни съсиреци

14:57 | 13.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американските здравни власти препоръчаха "пауза" в използването на ваксината на Johnson&Johnson срещу COVID-19, тъй като разследват връзки между нея и кръвни съсиреци, съобщиха съвместно от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) във вторник, цитирани от WSJ.

FDA и Центровете за контрол на заболяванията оценяват "потенциалната значимост" на шест докладвани случая на рядък кръвен съсирек при пациенти, получили ваксината, пишат от агенцията. „Докато този процес не завърши, ние препоръчваме да спрем ваксинирането с препарата“, се казва в позицията.

В САЩ е докладвано за шест жени на възраст между 18 и 48 години, получили ваксината, които са развили кръвни съсиреци.

Група от външни експерти ще се срещне в сряда, за да разгледа въпроса за CDC, докато FDA също ще проведе свое разследване.

Ваксината на Johnson & Johnson е третата, разрешена за употреба в САЩ. Тя използва същата технология като ваксината на AstraZeneca и Университета в Оксфорд, което все още не е разрешена в САЩ и също е свързана с редки случаи на образуване на кръвни съсиреци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още