Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Европа: Залезът на една икономическа сила

За първи път в историята си в края на годината ЕС с неговите над 400 млн. жители ще бъде икономически по-незначителен от Китай

   1| 2| 3| 4    
0
 
0
 
39
bvg
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Има отрасли в които Европа е лидер, френската козметика и парфюми, френските и италианска мода, дрехи и обувки, френските и италиански дизайн, коли, интериор, екстериор, мебели, сгради, въобще всичко в дизайн и ергономия, германските и италиански автомобили са предпочитани не самов европа а по цял свят, в Дубай се търсят ферарита, ламборгинита, мерцедеси, аудита, бугатита, руската богата класа също ги предпочита, средната класа пък предпочита vw, пежо... въобще основно европейски марки, в товарните превози в цял свят лидери пак са европа с камиони бусове и пикапи. Еърбъс е най-големия производител на самолети в света, по-качествени по-евтини самолети и по-голям пазарен дял. Лекарствените концерни може да не са на първо място, но са сред лидерите, шел, омв, ВР, шел има дори в щатите доколкото знам. Енергетиката на европа също е много силна. Френските ядрени централи, вецове и толоцентрали, сименс със проектите си в промишлено оборудване и енергетика. В мобилните комуникации нокия, моторола, ериксон, все още произвеждат по добро оборудване за 4-5g и диктуват стандартите. Европа първа постигна и за сега единствена успешен термоядрен управляем синтез, сащ, русия и китай, от 35 години работят също в тази насока, за сега без успех. Спциални сплави и материали европа все още е лидер, германия, швеция и франция. Металорежещи и металообработващи инструменти вие ми кажете кои са най-хубави... на прима виста толкова след малко ако се сетя ще добавя.
0
 
3
 
38
преди 1 месец
Американците живеят за да работят, а европейците работят за да живеят
3
 
3
 
37
shinawatra до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Изреди ги, хайде! То се вижда по фондовите борси колко са добри:D Всичко е стари лаври и старо минало. Европа е в тоталния си залез, това е епоха и време на Новият Свят. Занапред Европа ще се издържа основно от туризъм, затова искат да прокарат и зелена политика. Само виж университетите и научните постижения, прогресивно надолу. От супер сила и колониални държави е време за твърдо приземяване!
4
 
2
 
36
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
и автомобила и ел мобила и хладилника първо са направени в Европа .. провери си информацията, първите полети са направени в Европа, първия реактивен самолет също.
климатика изобщо не го споменавай, никъв пробив не е :)... щото знаеш ли къде е изобретен първия чушкопек!
6
 
0
 
35
преди 1 месец
Сегашната неправилна държавна употреба на евра причинява неограничени щети.
Ръководството на Европейския съюз взима нови заеми за да плаща щети от съдбовната европейска грешка.
При запазване на злокобната процедура еврозоната е със съдба на жертва.
Ако не се допускаше неправилно ползване на евра, държавите от еврозоната нямаше да има сегашните дългове.
Предстоящите щети в еврозоната са последици от неправилна държавна употреба на евра.

В съответна държава, спасението от нови щети е възможно чрез подобрена държавна употреба на пари.
1
 
5
 
34
Dr. Vatnikov до: kmilchev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не знам за засенчването, но допреди Брекзит, ЕС беше най-голямата иконимика.
Има цели индустрии в които ЕС е пълен доминант.
3
 
4
 
33
Dr. Vatnikov до: shinawatra
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това не е вярно - стотици са примерите за европейски марки, които са най-добрите в света! Не ми се изрежда, много са.

А относно измерването на стандарта в ЕС и САЩ - на мен ми харесва повече да живея в нетолкова голям дом от тухли, вместо в огромно талашитено бунгало, което го отнася първия ураган. Да, по-социалнста политика на ЕС прави хората по-спокойни, по-негладни за успех. Пък дори и да тръгнеш много да успяваш в ЕС, ще ти приберат хубав дял в данъци.
Затова и ЕС и САЩ си имат предимства и нефостатъци.
2
 
3
 
32
kmilchev до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ЕС като цяло е създаден и подкрепян от САЩ. Идеята е да имат хем да имат силен и надежден партньор, хем да няма възможност да бъдат "засенчени" от ЕС. А ако това стане, САЩ си имат многобройни финансови механизми за оказване на негативно влияние. Подобна е била и ситуацията с Япония през 80-те. Тогава Япония е изпреварвала САЩ в много направления. Очаквало се е да се превърнат в най-голямата икономика в света, но всичко приключва след поредица от финансови кризи и десетилетия на стагнация.
2
 
3
 
31
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всъщност всичко от изброеното е измислено в САЩ. Интернет, компютър, мобилен телефон, телевизор, хладилник, климатик, микровълнова печка, автомобил, самолет, хеликоптер и тн.

А Мъск развива електрическия автомобил, който пак там е създаден.
Виж ракетите обаче идват от Европа.
2
 
4
 
30
преди 1 месец
Не се споменава основната причина за това относително изоставане.А той е ненаситният стремеж на брюкселската бюрокрация към все по-голямо централизиране и устойчивият им уклон към планова икономика.
Всички други причини са почти без значение в сравнение с това.