IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ изпращат още 500 войници в Германия

Допълнителният персонал ще бъде разположен в района на Висбаден още тази есен

19:42 | 13.04.21 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

САЩ ще увеличат военното си присъствие в Германия с 500 войници, обяви във вторник министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, цитиран от Politico.еu.

По време на пътуване до Берлин, където се срещна с германския министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, Остин коментира, че укрепването на отношенията между САЩ и Германия е „основен приоритет за администрацията на президента Джо Байдън.

Той посочи, че е „водил продуктивен диалог по редица въпроси, свързани със сигурността“ с Крамп-Каренбауер. По думите му е „добре за САЩ и за НАТО“ да има американско военно присъствие в Германия, която той определя като един от „най-верните съюзници“ на Вашингтон.

„В съответствие с обещанието си да се консултирам със съюзници и партньори днес аз информирах министъра за намерението ни да настаним постоянно около 500 допълнителни американски служители в района на Висбаден още тази есен“, коментира Лойд Остин.

Той похвали предстоящото военноморско разполагане на Берлин в Индо-Тихоокеанския регион, като го нарече „осезаем знак за ангажираността на Германия да проектира стабилност и да поддържа международен ред, основан на правила“.

По-рано тази година президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че Вашингтон отменя решението на своя предшественик Доналд Тръмп да изтегли до 12 000 военнослужещи от Германия.

По време на президентството си Тръмп често се оплакваше от недостатъчните амбиции на Германия да увеличи разходите за отбрана и дори определи страната като „престъпна“.

За разлика от това Остин благодари на Крамп-Каренбауер за засилването на ангажимента на Германия да харчи повече за отбрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Едва ли расията искала да нападне Украйна???Или си крайно нагъл *** с ай кю 5, или просто преписваш опорчиците! Расията вече нападна Украйна, окупира Крим, Динецк и Луганск, опира в Одеса и Мариупол също.Май това си го пропуснал, кух петолъчник??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
e4_d4_c4_Nf3
преди 2 години
Германия победена през ВСВ - поредната колония с васал. Докога растежа на САЩ и наглосаксонците ще се подържа с войни? Едва ли Русия иска да нападне Украйна, но умишлено се разпалват конфликти. Защо не го направи при Тръмп?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 2 години
: ))) укрепването на взаимоотнишенията се базира на увеличаване военното присъствие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още