IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за премиерския пост

Кандидатът ще бъде с ясна европейска и натовска ориентация, каза лидерът на партията

11:15 | 14.04.21 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Архив МС</em></p>

Снимка: Архив МС

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за премиерския пост. "Не искам да разделям нацията", заяви Борисов в изявление пред журналисти по време на посещение във Велико Търново, излъчено във Facebook профила му.

"Ще предложим друг министър-председател с ясна европейска и натовска ориентация", каза още Борисов. Той отказа да назове името, докато не получи мандат и не изготви пълния състав на кабинета. В него ще има и стари министри, и нови кандидати, каза Борисов, но отказа да коментира дали предложението за премиер ще бъде от партия ГЕРБ или експерт.

Обединението прави силата, особено на фона на пандемията, тежки блокади, проблеми с ваксините по целия свят, смята още премиерът. По думите му фактът, че се подписват договори за доставки на ваксини за 2022 година, показва, че пандемията няма да приключи скоро.

Бойко Борисов посочи още, че ГЕРБ би подкрепила и правителство на друга партия. Според него изборите са били съвсем скоро и няма нужда да се провеждат извънредни избори. "Народът се произнесе за всичко и за чекмеджетата, и за чантите, и за всичките им лъжи и манипулации", беше категоричен лидерът на ГЕРБ.

Той не е доволен от резултатите от изборите - партията е извършила множество инвестиции, но хората не го взимат предвид и "партията някъде бърка", каза Борисов, визирайки изборните резултати в София и Бургас. Може би недостатъчно сме обяснили, не сме били достатъчно активни, коментира още Борисов и допълни, че ще бъдат правени анализи на тези резултати.

Тези, които могат да направят правителство, нямат право да дезертират, смята още Бойко Борисов.

По отношение на изборния резултат на Слави Трифонов лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че в другите държави, в които са се появили подобни формации (Украйна, Словения и Италия), те са първи политически сили. Борисов определи Трифонов като талантлив изпълнител и водещ на политически предавания и резултатът на изборите му не е случаен и трябва да "понесе последствията".

"От близо десетилетие той водеше в ефира на bTV, в праймтайма, политически предавания с тежък фейк по управлението, по Плевнелиев", каза премиерът и допълни, че шоуменът е спестявал критики към политически субекти, но отказа да коментира кои.

По-рано днес в рамките на последното редовно правителствено заседание Борисов заяви, че ГЕРБ "ще подходи отговорно към съставянето на ново правителство".

Както стана ясно, ГЕРБ ще предложи правителство въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Партията е първа политическа сила с 25,8% от подадените гласове и получи 75 мандата в парламента.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
то не са само парите ве оооууу, то са и културни и всяки други неща като общество, където у нас ги няма, за това София изглежда като че все едно са я бомбардирали брадатите на ЦРУто .... взиам аз 3 бона излизам навонка и ровят по кофите разни пpимaти и тва е ЕС то 21 век
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
мда .. и аз мисля , че той се надцени , а и масово го подценяват ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
мише , на теб проблемът ти не е от идеологическо естество , а от образователно ... ти с парите дото изкарваш на поточната линия дето се гърбиш в немско , апартамент можеш ли да купиш в столицата им или в някой от индустриланите центрове ... ?! не !! можеш единствено да се храниш , живееш под наем с двама или четирима в нещо маломерно , осигурено от фирмата дето им бачкаш ... е , и нещо да остава за мързеливата ти жена у нас ... това ти е реалността , а не комунизъма или капитализъма ... ако имаше подходящи умения и у нас ще си изкарваш добри пари . изкарай един курс за електротехник или заварчик и после не е нужно да ми благодариш ... за друго по-смислено си изпуснал влака вече ...само си измиваш ръцете с идеологията ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 4
data
преди 3 години
Всички очакват Боце да сдаде багажа , обаче преди това пожарникаря ще направи всички въртоглави . Филма ще е супер :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
baba_meca
преди 3 години
трябваше да минат 10 години за да разбере, че не става за премиер
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 5
michaelis23
преди 3 години
да напишем за понататъшните *** -Защо се напуска масово наща Колония ине се емигрира в Русия, а в Германия, Австрия, Швейцария ?Така веднага им даам отговора, а той е :-Защото в Русия е див феодален Капитализъм кат в Булгаристания, а в Германия, Швейцария и Австрия е Комунизъм / Социализъм. Ако у нас или в Русия беше същия социален модел никой никъде немаше да ходи точка !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 6
michaelis23
преди 3 години
ние сме Евроатлантици вече 30йска ве мой с атлантическия Клуб и ко ? В Русия нема нужда да емигрирам там е еквивалент на наща Колония в Беларус да че и съм се замислял даже, жените им жени, нема циганьоpи, нема ислям, НО те са зависими от Русията т.е. ако поддръжката им падне то стават същия разграден двор кат Булгаристания с две думи канална държава .... Не бе нищо за тва е Демокрация защото секи има правото да избира щом искате атлантици кат Кольо който е финансе от Сороспиите и натовец тва и ше получите !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 8
bgMan
преди 3 години
По-добре да е евроатлантик отколкото русофил национален предател.Народа си каза думата отдавна и не иска повече да има нищо общо с Русия и демагогията им, а на който му харесва винаги може да имигрира в Русия или Беларус. Няма желязна завеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
От това чудо евентуално по-зло би било онова бавноразвиващото се от Вършец. Но не е сигурно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още