IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за премиерския пост

Кандидатът ще бъде с ясна европейска и натовска ориентация, каза лидерът на партията

11:15 | 14.04.21 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Архив МС</em></p>

Снимка: Архив МС

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за премиерския пост. "Не искам да разделям нацията", заяви Борисов в изявление пред журналисти по време на посещение във Велико Търново, излъчено във Facebook профила му.

"Ще предложим друг министър-председател с ясна европейска и натовска ориентация", каза още Борисов. Той отказа да назове името, докато не получи мандат и не изготви пълния състав на кабинета. В него ще има и стари министри, и нови кандидати, каза Борисов, но отказа да коментира дали предложението за премиер ще бъде от партия ГЕРБ или експерт.

Обединението прави силата, особено на фона на пандемията, тежки блокади, проблеми с ваксините по целия свят, смята още премиерът. По думите му фактът, че се подписват договори за доставки на ваксини за 2022 година, показва, че пандемията няма да приключи скоро.

Бойко Борисов посочи още, че ГЕРБ би подкрепила и правителство на друга партия. Според него изборите са били съвсем скоро и няма нужда да се провеждат извънредни избори. "Народът се произнесе за всичко и за чекмеджетата, и за чантите, и за всичките им лъжи и манипулации", беше категоричен лидерът на ГЕРБ.

Той не е доволен от резултатите от изборите - партията е извършила множество инвестиции, но хората не го взимат предвид и "партията някъде бърка", каза Борисов, визирайки изборните резултати в София и Бургас. Може би недостатъчно сме обяснили, не сме били достатъчно активни, коментира още Борисов и допълни, че ще бъдат правени анализи на тези резултати.

Тези, които могат да направят правителство, нямат право да дезертират, смята още Бойко Борисов.

По отношение на изборния резултат на Слави Трифонов лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че в другите държави, в които са се появили подобни формации (Украйна, Словения и Италия), те са първи политически сили. Борисов определи Трифонов като талантлив изпълнител и водещ на политически предавания и резултатът на изборите му не е случаен и трябва да "понесе последствията".

"От близо десетилетие той водеше в ефира на bTV, в праймтайма, политически предавания с тежък фейк по управлението, по Плевнелиев", каза премиерът и допълни, че шоуменът е спестявал критики към политически субекти, но отказа да коментира кои.

По-рано днес в рамките на последното редовно правителствено заседание Борисов заяви, че ГЕРБ "ще подходи отговорно към съставянето на ново правителство".

Както стана ясно, ГЕРБ ще предложи правителство въпреки малките шансове то да бъде подкрепено. Партията е първа политическа сила с 25,8% от подадените гласове и получи 75 мандата в парламента.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
serafimata дет пишеше "само Боко да падне" ше и се стори цвете в сравнение с тва чудо долу ---------------------------------------------------Николай МладеновБиографияРанен живот и произходНиколай Младенов е роден на 5 май 1972 г. Баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност, като ползва дипломатически статут за прикритие,[2][3] а чичо му Младен Младенов е посланик в редица държави преди 1989 г.[4] Самият Николай Младенов не отрича тези твърдения, заявявайки, че подобен факт не би имал влияние върху работата му.[5][6] Майка му Неда Младенова е лекар педиатър.Николай Младенов учи в държавите, където работи баща му (Сирия, Холандия).[3] Завършва Първа английска гимназия в София. По това време участва активно в Ученическия комитет на ДКМС на гимназията.[7]През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност Международни отношения. На следващата година защитава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж Лондон с дипломна работа на тема Влиянието на близкоизточния мирен процес върху израелската ядрена програма.Професионална кариераМежду 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация Отворено общество, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 г. основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001 г. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002 г., заместник-председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Ее, ако не е мутра, ще е зидарче!Аман!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
michaelis23
преди 3 години
това го знаем отдавна, ей го новия ви кандидатhttps://bg.wikipedia.org/wiki/Николай_Младеновнекои псуваха Боце да се махнел едно друго, ама сам по себе си Боце кат се махне та що, ей го маха се от премиерския пост е и ? Кольо е американски продукт и па нема има никва промяна ... е Славчо с обиците и татосите да го боднат там той пасва като типичен репрезентант на наща Колония .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още