IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите помага на Wall Street да започне сесията с ръст*

На стоковите пазари цената на петрола расте с по над 1,3% и за двата водещи сорта

18:08 | 14.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите американски индекси започват борсовата сесия в сряда с ръстове на фона на първата порция корпоративни отчети за новия сезон, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 0,2%, след като изпрати поредна рекордна серия във вторник. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя над 180 пункта (0,6%), а технологичният Nasdaq Composite – също 0,2%.

Акциите на банковия гигант Goldman Sachs поскъпват с 3,3%, след като банката с лекота задмина очакванията за тримесечието със силни приходи и печалба благодарение на звената си за търговия с ценни книжа и инвестиционно банкиране.

JPMorgan Chase също се представи по-добре от очакваното както при приходите, така и при печалбата благодарение на освободените 5,2 млрд. долара, които банката бе заделила като гаранция за евентуални проблеми по кредитите. Акциите ѝ обаче поевтиняват с 0,8%.

Друг лидер в банковия сектор в САЩ - Wells Fargo, също представи тримесечен отчет с по-добри от очакваното приходи и печалба, но книжата му поевтиняват с над 0,9%.

От началото на годината банковите акции се радват на силни ръстове, като секторният индекс KBW Bank Index с лекота изпреварва S&P 500.

Пазарните участници наблюдават и как ще се развие първичното публично предлагане на криптоборсата Coinbase в сряда. За инвеститорите IPO-то е ключов момент в развитието на индустрията след години на скептицизъм от страна на Wall Street и регулаторите. По-рано през деня цената на биткойна достигна нов рекорд от над 64 хил. долара.

През деня се очаква и ново изказване от управителя на Федералния резерв Джером Пауъл, който ще коментира икономическото възстановяване от пандемията в рамките на форума The Economic Club of Washington.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации расте слабо до съответно 1,638% и 2,311%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, пък се понижава до 91,79 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола расте с по над 1,3% и за двата водещи сорта до съответно 61,49 долара за барел за американския лек суров петрол WTI и 65,01 долара за международния бенчмарк Брент.

Златото обаче поевтинява с близо 0,6% до 1737,4 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още