IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария разхлабва COVID мерките от понеделник

Страната ще позволи на ресторантите с тераси да отворят отново врати, както и присъствието на публика в кина, театри, стадиони и концертни зали

20:55 | 14.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Швейцарското правителство обяви допълнително облекчаване на ограничителните мерки, свързани с COVID-19, като ще позволи на ресторантите, които разполагат с открити тераси, да отворят отново следващата седмица, както и провеждането на спортни събития с публиката, съобщава Ройтерс. 

Властите заявиха, че на кината, театрите и концертните зали също ще им бъде позволено да приемат посетители от понеделник, 19 април, въпреки че клиентите ще бъдат задължени да носят маски и да спазват дистанция.

Университетите и образователните центрове за възрастни ще имат право да възобновят уроците с намален капацитет.

Правителството взима това решение, въпреки че преди това предупреди за липсата на подобрение на ситуацията относно заразените с коронавирус.

Според Ален Берсет, министър на здравеопазването на Швейцария, затоплящото се време позволява разхлабване на мерките, като това е подкрепено и от засилената ваксинационна компания в национален мащаб.

„Смятаме, че поемането на риск е оправдано“, изтъква Берсет.

Облекчаването на мерките в Швейцария контрастира със съседна Германия, където канцлерът Ангела Меркел търси временни правомощия от парламента, за да засили ограниченията заради коронавируса в онези райони, които са най-силно засегнати от заразата.

Броят на случаите продължава непрекъснато да нараства в Швейцария. В сряда страната регистрира 2601 нови случаи на заразени с коронавирус, като общият брой нараства до 627 968 случая, от които 9844 са с фатален край.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още