IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов депозира оставката на кабинета пред новоизбраните депутати

Ръководеното от него правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет

09:30 | 15.04.21 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет. Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Третият кабинет на Борисов встъпи в длъжност на 4 май 2017 г. Това е първият мандат, който лидерът на ГЕРБ изкарва докрай като премиер, след като през предишните два бе принуден да подаде оставка преди изтичането им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
Frosty
преди 2 години
Боко тиkвата е бита карта. Нека сега Мая Манолова да го почва по домова книга за чекмеджета, пачки, концесии... а после и другия боkклук с каскета, обслужващ капризите на Пеевски...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
Иван Митев
преди 2 години
Правителството на партия ГЕРБ е с политически провал, защото е със съгласие за приетия неправилен метод за въвеждане на лева. Създаденият Валутен борд запазва паричната грешка.Ситуацията е изяснена. Сътворен е политически капан. При условия на съдбовната парична грешка, колкото повече се работи за национален икономически растеж толкова повече са щетите. Силата на партия ГЕРБ е усилената работа за национален икономически прогрес. Правителството на Бойко Борисов бе с подсигуряван политически провал.Необходим е подобрен метод за въвеждане на лева за да е възможно устойчиво правителство на Република България.Защо партия ГЕРБ запази фаталната държавна слабост?Партия, която е за съхраняване на съдбовната парична грешка е с подсигуряван провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
в ду-ха на мъжеството е... иначе той е спазил процедурата... ама тъъъпия нарцис не иска да го прави пред депутатите ... а може би щото не може да влезе с джипката в залата, знам ли... важното е да се е махнал за винаги, това с подаването на оставката бързо ще го забравим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
novata_ikonomika
преди 2 години
Не знам защо цензурирахте ду-ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
novata_ikonomika
преди 2 години
Само да попитам не е ли в духа на демокрацията оставка да се подава пред самия парламент лично? Мисля, че сме парламентарна демокрация, ако не греша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Един Българин
преди 2 години
Той и този мандат беше принуден да подаде оставка. Не я подаде и загуби 8% -> ***, по-***, ББ! Както се вижда обеществото е ярко поляризирани и 3/4 от него (ако не и повече ама пусти службици и пари) го ненавижда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 2 години
... депозира оставката на кабинета пред новоизбраните депутати!Това не е верно, нали и аз го гледам в момента... не е подаде пред депутатите, а като плъх
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още