IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Атанасова призова за единство и отговорност в управлението

Злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни, за да управляваш държавата, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ

10:40 | 15.04.21 г. 2
<p>
	Десислава Атанасова. <em>Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова</em></p>

Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

За единство и отговорност призова от трибуната в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която ще оглави парламентарната група на партията в парламента. Най-висшата форма на отговорност ще е да си подадем ръка, каза тя.

"Изборите приключиха и народът се произнесе. С това завърши лесната част от работата на всички нас, новоизбраните. Днес е време всички ние да поемем своята отговорност към гласа на избирателите си, стабилността на държавата и едно по-добро утре. Отговорността е тежка, често пъти е непоносима за онези, които гледат на политиката единствено като средство за изграждане на имидж", коментира тя.

Атанасова посочи, че сме изправени пред здравни, икономически, социални предизвикателства. Криза не се управляза само с говорене, а с действия и управление на решения. Често най-наложителните и правилни решения са непопулярните, посочи тя.

Колкото и анализи, аритметични уравнения и упражнения да бъдат направени, победителят е само един и е ГЕРБ, поне е редно да го признаете, обърна се тя към представителите на другите партии в парламента, като подчерта, че за партията ѝ това е 14-та поредна изборна победа и пети пореден спечелен парламентарен вот. Победителят се поздравява и това зависи не само от възпитанието, но и от политическия опит, добави тя.

"Суверенът още ни поставя категорично на първо място и това доказва две неща – хората ценят направеното от нас или не виждат достатъчно добра алтернатива, която да ни бие по резултат", каза още тя.

Атанасова каза, че ГЕРБ ще предложи състав и структура на ново правителство, което от ден първи ще заработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното правителство. Благодарение на работата на правителството в оставка минималната пенсия е 300 лева, страната е в банковия съюз, енергийно независима е, учителите са с двойни заплати в сравнение с преди 4 години, построени са 522 км магистрали и пътища. Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развитието ще бъде поета от втората партия, на г-н Станислав Трифонов, и може би от останалите формации, които се самопровъзгласиха за носители на промяната, коментира тя.

Време е мълчанието да бъде нарушено и зрителите на шоуто да се запознаят с краткосрочните и дългосрочните намерения на втората политическа сила, да чуят нещо извън обичайните лозунги и подвиквания, каза Атанасова.

"От ГЕРБ се ангажирахме за връщане на нормалния политически диалог, призовавахме за обединени действия в името на националните интереси. Призивът ни не бе приет от останалите политически сили. Това поведение е продиктувано или от политическа неопитност, или от неконтролируеми лични амбиции, които замъгляват най-важния факт – народът ни избира, за да служим на него, а не на собствените ни демони и страсти", коментира тя.

Омразата дълбае основите на обществото, отрицанието на политическите опоненти носи временен успех, но този, който използва омразата като основно свое политическо оръжие, е длъжен да покаже с какво е по-добър в среда на разделение и гняв. Ако това не бъде изпълнено, пътят е един – обратно към политическото небитие, посочи тя.

Отказваме да носим отговорност, ако страната бъде хвърлена в безпътица, ако страната бъде хвърлена в нови избори, за да спечели една друга партия някой и друг глас. Цената ще е задълбочаване на икономическите проблеми, невъзможност да се помогне на пострадалите от кризата, по-бавно възстановяване, предупреди Десислава Атанасова.

Злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни, за да управляваш държавата. Разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен, не сме разбрали какво следва след това. Дължите този отговор на всички българи и най-вече на онези, които са ви подкрепили, обърна се тя към другите партии, представени в Народното събрание.

България ще намери своите отговорни държавници. Нека решаваме кризите, а не да ги задълбочаваме, има работещ парламент, надяваме се скоро да има работещо правителство с програма и лице към хората, което да решава проблемите. Очаквам всички институции и правителство заедно да работим за решаване на наболелите проблеми. Нямаме право да бягаме от отговорите на сложната задача, която избирателите ни поставиха, посочи Атанасова.

Народното събрание трябва да предложи ефективни решения, които да имат устойчив и траен резултат. За това е необходим системен подход, основан на приемственост на приоритетите и силен знак за запазване на стратегическите приоритети на държавата, заключи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
има ли джипка ? Ако да... приеми единството!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
evtimvz
преди 2 години
Вчера хванах комшията да ми бере марулите в двора. Той призова за единство и разбирателство. Чудя се дали да приема или да го пребия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още