IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският стартъп Worddio създаде свое дружество в САЩ

Компанията привлече нови инвеститори и продължава международната си експанзия

19:14 | 15.04.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: worddio.com</em></p>

Снимка: worddio.com

Българският стартъп Worddio, който стои зад едноименното мобилно приложение за изучаване на чужди езици, привлече нови инвеститори от България и чужбина и създаде свое дружество в Съединените щати, става ясно от съобщение до медиите.

По думите на основателя на Worddio Иван Манев в началото команията е изпитала трудности в намирането на инвеститори в Източна Европа, включително у нас. Това е и причината Worddio да се насочи към САЩ.

В крайна сметка се е стигнало до регистрирането на американско дружество, което придобива изцяло българската фирма и вече е в ролята на компания майка. Целта на този ход е стартъпът да се възползва от местните възможности за набиране на рисков капитал.

Част от новото финансиране е привлечено през американската компания, която на свой ред инвестира в българското звено. Същевременно Worddio е подкрепена и от двама бизнес ангели от България, с които основателят Иван Манев води преговори отдавна. Те ще подкрепят новата американска компания.

Worddio е започнала и кампания за набирането на нови 450 хил. долара рисков капитал.

В условията на пандемията, докато прекарват повече време у дома, потребителите се насочват към все повече дигитални решения за развлечение и образование. През последното тримесечие на миналата година Worddio е удвоило броя на потребителите си, а през първото тримесечие на 2021 г. ги е удвоило още веднъж.

По данни на компанията то е изтеглено повече от повече от 150 хил. потребители от цял свят. Стартъпът се радва и на устойчив растеж на броя на потребителите, които ползват платената версия на приложението.

Средният брой месечно активни потребители за първото тримесечие на тази година е достигнал над 20 хил.

Същевременно Worddio, която има 12 служители, продължава експанзията – този път в Русия и Украйна, и завършва международния стартъп акселератор Founders Institute. Именно подари факта, че стартъпът напредва особено бързо в развитието си, с него са се свързали от фонда Loyal.vc и директно са предложили инвестиция.

Worddio работи по нови функционалности в приложението, включително гласово управление, тестване на знанията, интеграция на домашни и автомобилни гласови асистенти и възможност за достъп до премиум съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kbderror
преди 2 години
Браво,много се радвам за тях. П.П.Как така са имали трудности,(уж в източна еврропа) пък после има и 2 бизнес ангели от България. Успех, ше ги чекна та да видим нужно ли е да ги мина към тях от Babbel.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още