IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grab обмисля вторично листване в Сингапур

Плановете все още са в начален етап, твърдят източници

13:12 | 16.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Samsul Said/Bloomberg</em></p>

Снимка: Samsul Said/Bloomberg

Южноазиатският гигант за споделено пътуване и доставки Grab Holdings обмисля вторично листване на вътрешния си пазар в Сингапур, след като стана публичен на Nasdaq чрез сливане с компания със специално предназначение (SPAC), твърдят трима източници, запознати с въпроса.  

Листването на борсата в Сингапур ще позволи на Grab да се сдобие с база от инвеститори по-близо до мястото, където е базиран регионалният ѝ бизнес, допълват източниците. По думите им Grab евентуално ще може да предложи на своите клиенти, шофьори и търговски партньори по-лесен достъп до търговия с нейните акции.

Grab, добре познато име в Югоизточна Азия, е в ранен етап на обмисляне на вторичното листване в града държава, посочват източниците, пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират въпроса.

Плановете за потенциално листване в Сингапур се появяват, след като тази седмица Grab се сля с Altimeter Growth в рамките на сделка на стойност 40 млрд. долара. Това е най-голямото SPAC споразумение до този момент.

Grab, която даде начало на бизнеса си със споделени пътувания през 2012 г., сега оперира в осем държави и в над 400 града. Тя разшири дейността си към доставките на храна и хранително продукти, както и към дигитални разплащания. Миналата година компанията получи лиценз за дигитална банка в Сингапур.

Не е ясно колко средства ще иска да набере Grab чрез вторичното си листване. Финансовите условия и потенциалната дата за него все още не са ясни и са в начален етап на обмисляне, допълват източниците.

Компанията с най-висока капитализация на борсата в Сингапур е DBS Group, чиято стойност в момента е 55,4 млрд. долара.

Grab и Сигнапурската фондова борса са отказали да коментират плановете за листване.

Един от източниците твърди, че макар Grab да има достатъчно парични резерви и евентуално да набере само малко средства в Сингапур, подобно листване ще е голяма победа за самата борса.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още