IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При какви обстоятелства ще се проведе Олимпиадата в Токио?

Връщането на пари за билети няма да стане лесно и бързо, коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

20:00 | 16.04.21 г.
При какви обстоятелства ще се проведе Олимпиадата в Токио?

След една година закъснение изглежда, че Олимпийските игри в Токио са готови за провеждане. За пореден път най-добрите спортисти в света ще премерят сили, макар и при необичайни обстоятелства. Но въпросът е при какви обстоятелства и какво знаем към днешна дата? Темата коментира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Игрите трябва да се състоят от 23 юли до 8 август. От МОК и Токио са решени Олимпиада да има“, отбеляза той. И допълни, че „ако сега не се състои, загубите само от телевизионните предавания ще са милиарди“. Името ще остане Токио 2020, защото евентуално ребрандиране ще струва скъпо", каза Коларов. 

Относно наличието на публика по трибуните той каза: "За момента е известно, че японски фенове ще могат да присъстват на трибуните. Но повечето чужденци няма да имат право. Изключение ще бъдат направени за спортисти, власти и някои представители на медиите".

"Има хора, които са загрижени как ще им бъдат върнати парите от билетите. Това няма да стане лесно и бързо. В някои случаи сумата надхвърля 10 хиляди долара", посочи Коларов. Той отбеляза, че още през 2019 г. фирмата CoSport бе оторизирана за партньор за продажба на пропуските. Тя се занимава с това от 1984 г.

Сега някои фенове са двойно разочаровани, стана ясно от думите на Коларов, тъй като - първо, ще загубят пари, второ няма да могат да гледат Олимпиадата на живо.

При нормални обстоятелства билетите за Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин вече трябваше да са пуснати в продажба преди месеци, но още не са. И най-големият въпрос е какво ще се случи и там", разказа Коларов.

Кои ще са новите спортове на Токио 2020 вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още