Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Иванина Манчева: Фискалният резерв е под санитарния минимум

Нужни са законови промени, които да ограничат безконтролните харчове, изтъква икономистът

0
 
1
 
5
Werter до: Solar Power
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Госпожата Манчева си говори наизуст, по-скоро опорни точки. Бюджетът се утвърждава от парламента, изпълнението се отчита пред парламента и няма как да се харчи безконтролно. Има си достатъчно контролни органи - бюджетна комисия, сметна палата, ДФК, антикорупционна комисия, прокуратура и т.н.Фискалният резев е много над т.нар. санитарен минимум и по-добре г-жа Манчева да наложи санитарен минимум на лъжите си.
3
 
3
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Първо приходите и разходите не вървят еднакво по месеци и реално трябва да си доста глупав за да изтеглиш още няколко милиарда, които да си седят свободни само за да не пипаш "неприкосновените", които в общия случай се възстановяват в рамките на месеца, а да не говорим че сумите които се "взимат" от тях са нищожни. После "безконтролните" харчове са основно в края на годината и ако това че не се прави актуализация на бюджета ги прави безконтролни е добре да напомним, че няма случай до сега актуализация да не е била одобрена. Просто излишен цирк в парламента като опозицията в общия случай иска да се опапкат за социал за да се хареса на мат'ряла.Колкото до имагинерния данък дето САЩ щели да наложат у нас ще споделя, че който има такива мераци просто ще трябва да кеши. Защото едно е да печаташ по 10% от БВП ежегодно, а друго да си във валутен борд. И съвсем различно е да се гонят дипломати, а съвсем друго са паричките.
5
 
1
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ниските и небалансирани данъци, както е при нас, подкрепят олигархията. Точно тя експоатира дребния и средния бизнес, като разполага с огромен финансов ресурс и доминация на пазара. Ниските данъци за богатите пък засилва и неравенството в обществото, защото липсват средства за структурни проекти и социална защита.
2
 
4
 
2
khao до: Solar Power
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
а защо не го разглеждаш като стимул против корупцията?
3
 
7
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
И какво напирате за този данък г-жо Манчева ? При еднакъв данък кой ще накара някой да инвестира в България вместо Германия или Франция като знаем каква е корупцията тук ?!? То с 10% едвам ги навиваме а си представям с 20-30% то просто всичко ще емигира навън.....