Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Наказанието е заради нарушаване на целостта на плажната ивица

   1| 2    
0
 
0
 
13
Shadow1 до: bgMan
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Казваш че следствието ще го реши, а със следващото си изречение го решаваш ти, и то категорично... Не бива така, добре че не зависят някои неща от праволинейни хора, че щеше да е по-зле.
0
 
3
 
12
bgMan до: Shadow1
преди 5 месеца
Дали е неволно или не ще го реши следствието. Тук съвсем очевидно става въпрос за умишлено унищожаване и няма място за колебание дали било неволно или не. С голямата брадва през кръста иначе няма спазване на никакви закони нито опазване на защитени територии.
3
 
1
 
11
Shadow1 до: bgMan
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Разбирам ти гледната точка но с такива крайни мерки как ще стане нещо добро когато нищо крайно не е добро? Често се слупват неволни нарушения, ако наказанието е толкова пагубно ще остави човека без какво да губи, а няма нищо по-лошо от човек който няма какво да губи. Не може за един разместен пясък да искаме милиони, не може половин България да е в натура 2000 и да е защитена, хора ли се очаква да живеят тук или държавата ще става голям природен парк, а ние пещерняци.
0
 
2
 
10
doba до: deaf
преди 5 месеца
deaf,Вземи си отпуск налято и мини по крайбрежието от Дуранкукак до Резово(може и обратно).Сложи си и очилата за всеки случай.
3
 
0
 
9
ing5rov до: zelka007
преди 5 месеца
"само да се докопам до власт ... !!!": ))) ... дърта си вече ... и не ставаш.
0
 
1
 
8
deaf до: doba
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз знам само ЕДИН случай на строеж върху плажа и той е от 90-те години. Един малък хотел в Слънчев бряг...
0
 
3
 
7
bgMan до: Shadow1
преди 5 месеца
Преди време един от най-големите строители в Пловдив (Коев) копаеше в съседен имот, в който работех. Нарочно си правеше изкопа точно на линията на масивна ограда. На 3-тия ден оградата се свлече в изкопа. По някаква случайност при нас на обмен имаше един американец, който стана свидетел на това. Остана смаян от неспазването на закони и елементарни правила за безопасност у нас. Според него ако това се беше случило в САЩ строителя щеше да бъде осъден за милиони и да загуби целият си бизнес. Подадохме сигнал в институциите за строителен надзор. Идва инспектора и вика "дай да не разлайваме кучетата, защото Коев ми е приятел". От тогава съм на това мнение. Ако искаме закони трябва големите играчи, които не ги спазват да губят всичко при сериозни нарушения. Колко повече за унищожаване на защитен природен вид. 5 милиона глоба и загуба на всичко!
0
 
3
 
6
преди 5 месеца
Зелков,Това подравняване на декар плаж е нищо.Спомняме си времето, кога се изливаха бетоните(чето и директно върху пясъка), за тогава ни***КОЙ нищо не споменава.
1
 
5
 
5
zelka007 до: Shadow1
преди 5 месеца
черноморските дюни са ендемичен вид !!!най-висока степен на защита имат , защото са включени в червената книга на застрашените видове и в натура 2000 !!!на плажните ивици е забранено да се строи каквото и да е !!!тия на смокиня са рецидивисти !!!ТАМ ВСЯКА ГОДИНА ГИ ЛОВЯТ ДА ДОУНИЩОЖАВАТ ТЕРИТОРИИ ОТ НАТУРА 2000 !!!ВСЯКА ГОДИНА !!! РЕЦИДИВИСТИ !!!безмозъчни , нагли , вулгарни , алчни , кат.или !!!я иди вземи бяло камъче от гърция !!! ЕДНО КАМЪЧЕ от плажа бре , в джоба !!! --> 1000 евро е глобата ... :))) ... некой ще те пита можеш или не можеш да си платиш ... ?!я иди си вземи от сардиния една шепа пясък , от онзи белият , 1000 евро е глобата !!! за една шепа пясък в джоба ... !!! некой ще те пита можеш или не можеш да си платиш една шепа пясък !!!ВЕДНЪЖ ЗАВИНГАИ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ДА СЕ СТРОИ КАКВОТО И ДА Е В НАТУРА 2000 !!! що в другите държави от ЕС може , а у нас не може ... ?!ГЛОБИ !!! ЗВЕРСКИ !!! ЗАТВОР !!! КОФИСКАЦИЯ НА СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА !!! имам и други идеи за възпиране на те.ме.ру.тите ... !!! само да се докопам до власт ... !!!
2
 
1
 
4
Shadow1 до: bgMan
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А на някой пука ли му като глобата за разходка в парка беше 5000лв или за нарушаване на карантина 50 000лв.? Големи хора сте тук, а мислите като деца - едностранно и егоистично. За да има полза от една глоба тя трябва да бъде платена от някого, да има събираемост. За да има събираемост глобата трябва да е съизмерима с деянието и платежоспособносста на потенциалните извършители. Иначе глобите стават нищо повече от обект за подигравки, така че по-добре малка но събираема глоба от милиони но неприложима.