IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Наказанието е заради нарушаване на целостта на плажната ивица

15:32 | 17.04.21 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма обяви, че налага глоба на концесионера на плаж „Смокините-север“, а причина за това е нарушаване на целостта на плажната ивица. Наказанието е в размер на 5 на сто от годишното концесионно възнаграждение за тази година, или 3856,55 лева, съобщават от ведомството.

Проверката по случая, извършена на 14 април, беше възложена след като се появи информация за нарушаване на целостта на дюни на плажа. На място са отишли служители на министерството, които са установили, че по цялата си дължина плажната ивица е с нарушена повърхност от следи на верижна техника.

По данни от министерството в южната част има оформен правоъгълен участък, където повърхността е заравнена и са оформени точни и равностоящи очертания на бразди от пясък. Отнетият пясък пък е подравнен във вид на насип, неестествено облегнат върху пясъчните дюни.

Министерството посочва, че състоянието на плажа след преминаването на верижна техника представлява неспазване на екологичните норми за опазване на естествения ландшафт по начин и със средства, които не допускат вредно въздействие, необратими изменения и увреждане.

В началото на седмицата, когато стана ясно, че започва проверка, от ведомството обявиха, че водят засилена комуникация с РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и с концесионера на плажа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
За безстопанственост, заради която са унищожени дюни би трябвало глобата да е над 1 милион лева, може би дори някъде около 5 милиона. Колкото ще струва един хотел построен там. На кой ще му пука от държавните глоби ако те са жълти стотинки на фона на печалбата от парцела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Shadow1
преди 3 години
Да глобим и теб с 4 бона тогава щом ти се струват нищо, вярвам без проблем ще се намери причина, дори за същата причина може да те глобят, все някога като си ходил на плаж ще си стъпвал с колата по пясъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
хах ... 4 бона ... тва са един ден наема от шезлонгите и печалбата от малките минерални води от кафето на плажа ... хумор ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още