IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отчита нов месечен рекорд при продажбите в Китай през март

Концернът е продал 34 635 превозни средства в азиатската страна, което е почти двойно повече от регистрациите през февруари

11:01 | 19.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Присъствието на американския производител на електрически превозни средства Tesla Inc. в Китай се засилва, след като основаната и управлявана от милиардера Илон Мъск компания отчита увеличение на продажбите през март до рекордно високо ниво, пише Bloomberg. 

През миналия месец в Китай са регистрирани 34 635 нови автомобилa Tesla, произведени в страната, сочат данни на China Automotive Information Net. Това е почти двойно повече спрямо продадените през февруари 18 155 електромобила на компанията на фона на честванията на Китайската нова година, които забавиха продажбите.

В същото време регистрациите през март се близо три пъти повече спрямо продажбите за същия месец на 2020 г., когато Китай все още се бореше с овладяването на местните огнища на коронавирус.

Растящото търсене на китайския автомобилен пазар помага на базираната в Калифорния компания да достави 184 800 автомобила в глобален мащаб през първото тримесечие. Данните надхвърлят средната оценка на анализаторите от 169 850 превозни средства, както и резултатите от четвъртото тримесечие на 2020 г.

тесла тесла

Мъск засилва фокуса си върху Китай, докато все повече компании, стартъпи и традиционни производители, се ангажират да електрифицират своето продуктово портфолио на фона на затягащите се регулации относно емисиите и цялостното пренасочване на инвеститорите към по-чистите технологии.

Очаква се продажбите на автомобили в Китай да нараснат през тази година за първи път от 2017 г., като през март министър-председателят Ли Къцян заяви, че правителството ще помогне за увеличаване на броя на зарядните станции и съоръженията за подмяна на батериите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още