IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen се прицелва в китайските семейства със своя електрически SUV ID.6

Новият модел на германската автомобилна група ще бъде най-големият електромобил, който е излизал на пазара до момента

14:22 | 19.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Германската автомобилна група Volkswagen AG се насочва към китайските семейства със своя нов електрически автомобил ID.6, който ще бъде най-големият електромобил, излизал на пазара до момента, пише Automotive News Europe.

Кросоувърът с три реда седалки, общо седем места, е съобразен изцяло с нуждите и желанията на китайските клиенти по отношение на „пространството, функционалността, дизайна и по-специалното изживяване“, изтъкват от Volkswagen малко преди представянето на модела пред публиката на автомобилното изложение в Шанхай. 

„Поддържаме инерция и постепенно разширяваме гамата си от автомобили, използващи MEB платформата. До 2023 г. Volkswagen ще разполага с общо осем автомобила от серията ID в Китай“, посочва главният изпълнителен директор на едноименната марка на групата Ралф Брандщетер.

Германската марка се стреми да увеличи дела на електрическите превозни средства, които продава в САЩ и Китай, до 50 процента до 2030 г., съобщиха от компанията през март. В същото време тя цели да увеличи до 70 на сто дела на електромобилите от своите продажби в Европа.

Два варианта на ID.6 – ID.6 X и ID.6 Crozz, ще бъдат продавани на китайския пазар чрез партньорите на марката в нейното местно съвместно предприятие.

id6 id6

С дължина от 4,88 м ID.6 е малко по-дълъг от най-големия конвенционален кросоувър на Volkswagen – Touareg, чиято дължина е 4,87 м.

Успехът на ID.6 ще бъде от решаващо значение за бизнеса на германската марка в Китай, нейния най-голям пазар, където семейните автомобили са особено популярни.

Новата версия вероятно ще бъде добавена и към американската гама на Volkswagen, като се очаква групата да започне и местното ѝ производство. За момента марката не планира да продава кросоувъра в Европа.

id6 id6

ID.6 ще се предлага в Китай в една от общо четирите предвидени конфигурации с обхват между 436 км и 588 км в зависимост от избора на батерия.

Автомобилът разполага с 12-инчов дисплей със сензорен екран и система за гласов контрол.

Според Volkswagen дисплеят е само опция и не е задължителен.

Автомобилите ID.6 ще се произвеждат  в два завода в Китай. Съвместното предприятие SAIC Volkswagen Auto ще сглобява ID.6 X, докато FAW-Volkswagen Auto ще произвежда ID.6 Crozz.

ID.6 е третият модел на Volkswagen, базиран на платформата MEB, която преди това беше използвана за автомобилите ID.3 и ID.4.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още