Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Защо е в упадък трансатлантическият алианс

Има много причини уникалните отношения между САЩ и Европа да страдат, твърди Иън Бремър, президент на Евразийската група

1
 
2
 
6
khao до: korn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
не само това е причината, Русия е с най висок процент мюсолмани от своите граждани...около 20% от руснаците са ччалми.... един вид по близко са културно с халифата от колкот с белите народи!
1
 
1
 
5
korn до: V.At.
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Нормално. Мюсулманите винаги са се чуствали по добре с руснаците. Например в Евроазийския съюз воден от Русия половината държави са мюсулмански, в ЕС са само християнски. Във Франция французите и Макрон се подиграват на Алах, а Путин построи най голямата джамия в Европа в Москва и я откри с Ердоган. Понякога турци и руснаци се стрелят по между си в Сирия, но това са дължи на първобитната им култура и не е проблем.
0
 
2
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
И, въпреки че не се споменава в статията, Турция, която е член на НАТО, но се движи в един неин коловоз, по-близък до Китай и Русия, отколкото до Великобритания и Франция.
1
 
4
 
3
korn до: mrynmryn
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Така е. Проблема е че, в един момент ЕС пое по пътя на САЩ. Зеленат сделка и пандемията донякъде спряха залитването към дивия капитализъм и консуматорството като начин на съществуване. ЕС трябва да запази социалната си система, власта да принадлежи на народа а не на някви мега корпорации които са над закона и държавата.
0
 
8
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Като управление и икономики, нямат нищо общо, едните се стремят към чиста природа и хората да живеят сравнително спокойно, а другите към максимизиране на печалбите, за сметка на останалите, масови стрелби и здравеопазване, което се молиш да те убие, че да не даваш пари.
4
 
4
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Истината е че на ЕС, Великобритания, Русия и Китай им писна отдавна от САЩ. Все пак това са бивши империи управлявали света много преди създаването на САЩ. Лека по лека национализма се върна на власт, глобалния ред беше разбит а пандемията окончателно довърши старите закони. Интересна гледка е как САЩ се мъчат да върнат света към студената война ту със изнудвания и заплахи, ту със сърдечни призиви за вечно приятелство и ценности. Във всяко съзтезание в един момент най добрия губи първото място, такъв е закона на живота.