IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия нареди завръщане на войските в постоянните им бази

Не е ясно дали заповедта се отнася за всички сили, които бяха изпратени в района на границата с Украйна

16:18 | 22.04.21 г. 8
<p>
	Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу. Снимка: архив Ройтерс

Русия нареди на върховното си военно командване да започне да връща войските в постоянните им бази в страната, считано от утре, като каза, че е направено успешно "внезапна проверка" на силите в южните и западните райони, в близост до границата с Украйна, предава Ройтерс, като се позовава на РИА Новости.

Съобщението доведе до рязък скок на курса на рублата след седмици на напрежение със Запада заради голямо струпване на руски войски в близост до Украйна, предава БТА.

Не е ясно дали заповедта се отнася за всички сили, които бяха изпратени в района на границата с Украйна. Първият дипломат на ЕС каза в понеделник, че Русия е съсредоточила около 100 хил. войници близо до границата с Украйна.

Смятам, че целите на внезапната проверка са изпълнени изцяло. Войските показаха способността си да осигуряват надеждна защита на страната. Затова реших да завърша инспекциите в южния и западния военен окръг, казва руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той уточни, че военните ще се върнат в базите си до 1 май.

След като днес наблюдава учения в анексирания полуостров Крим край южната граница с Украйна, Шойгу подчерта, цитиран от агенция Интерфакс, че руските въоръжени сили трябва да са готови да отговорят бързо в случай на "неблагоприятно развитие" на ситуацията около ученията на НАТО Defender Europe.

До 1 май в базите си ще се върнат личният състав на 58-а армия от Южния военен окръг, 41-а армия от Централния военен окръг, 7-а, 76-а и 98-а дивизия на въздушнодесантните войски, съобщи РИА Новости.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Абе,шушляк, къде слагаш тия отпрани yшaнки до който и да е бял човек, бе?!Скъсаняци, които освен да дрънкат пушкала, да се зъбят и да се наливат с алкохол, за друго не стават.Всичко читаво, умно и желаещо нормален живот пали с 200 от Мордор.Включително и децата на политиците им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 2
Biso
преди 2 години
Д. Байдън преди няколко дена е звънял лично на Путин да го кани на среща в следващите седмици за обсъждане на наболели въпроси. Същия този Байдън, дето нарече Путин убиец преди известно време. Сега говори за Русия и Америка като за: Две велики сили със значителна отговорност за глобалната стабилност. И ние с президента Путин имахме значителна отговорност да управляваме тези отношения. Приемам тази отговорност много сериозно, както съм сигурен, че го прави и той.Русия и американците са горди и патриотично настроени хора. И вярвам, че руският народ, подобно на американския, е инвестирал в мирно и сигурно бъдеще на нашия свят.Two great powers with significant responsibility for global stability. And President Putin and I have had a significant responsibility to steward that relationship. I take that responsibility very seriously, as Im sure he does.Russia and Americans are both proud and patriotic people. And I believe the Russian people, like the American people, are invested in peaceful and a secure future of our world. https://***.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2021/04/15/remarks-by-president-biden-on-russia/И в деня на изказването на Байдън:Байдън мигна първи - американски военни кораби, които се насочваха към Украйна се връщат, след като Русия ги предупреждава да спрат за тяхно доброBIDEN BLINKS FIRST US warships heading to Ukraine TURN BACK after Russia warns them to stop for their own goodhttps://***.thesun.co.uk/news/14656408/us-warships-heading-ukraine-turn-back/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
многодобре
преди 2 години
На всички ни е ясно, че струпаната руска армия по границата на украйна беше, по скоро за да помогнат и да проумеят украинските а и американските празноглавци, че прошка за позволилия си преминаване на граници няма да има. А иначе дори и без армия на границата украйна няма да се спаси, ако си позволи волности. В какви времена сме вече. Нима ще пращат редовна армия? Еми имат си ракети хората. Ракети от които дори и дедови байдън се напикава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 2 години
Чехия даде ултиматум на русия, който не изпълниха а даже ги посъветваха да дават ултиматоми на НАТО, а не на велика русия. Ето и резултата : "ПРАГА, 22 апр РИА Новости. Чехия сократит состав посольства России до уровня дипмиссии в Москве, заявил глава МИД Якуб Кулганек. Высылка может коснуться около 70 человек."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 2 години
Така както татарите през русия ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 5
Балониада
преди 2 години
Недей се плаши. Ще мине като валяк без да го усетиш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Айде обратно пocpaни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
zelka007
преди 2 години
маневрите са успешни , да не бастисат некой БТР в бързането да се покажат , айде кръгом . са да видим северен пАток ще тръгне ли ... ?! че нещо силата на сибир не мож да зацепи кат хората , тръгне , спре , тръгне , спре ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още