Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Жилищният бум, централните банки и загадката с инфлацията

Жилищните разходи имат различна тежест в индексите на инфлацията, но самите цени на жилищата са изключени от тях

0
 
2
 
6
evlogi до: Absolute_Amateur
преди 2 седмици
Всички активи са така, няма такъв който само да поскъпва.
2
 
5
 
5
Dr. Vatnikov до: Absolute_Amateur
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Това не е вярно, дори да живееш в имота, той пак е актив. Защото ако не го ползваш, ще плащаш наем, а ползвайки го не плащаш наем.
Един вид го отдаваш под наем на себе си.
3
 
6
 
4
Absolute_Amateur до: evlogi
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Актив е когато го придобиваш с комерсиална цел. Ако го придобиваш, за да го ползваш като жилище си е пасив. А хипотезата, че имота създава богатство е в случай, че цените са в постоянен тренд на растеж. Статистически погледнато, това е така, но след всеки период на ръстеж, следва такъв на спад, или корекция на като искате го наречете.
2
 
6
 
3
evlogi до: abdul
преди 2 седмици
Леле, забележителна логика вкара. Е какво като се купува с кредит имота?Сделката пак е една, след като си го купил за 200 000 да речем, и ще го изплащаш примерно през следващите 20 години, това, което се променя и което следва да бъде (и е) включено в инфлацията, са разходите по обслужване на кредита, т.е сумите платими за лихвите и таксите по него.
Самата цена на която си го купил , вече е фиксирана в договора, след покупката изцяло е в твой интерес цената му да расте, по възможност с процент над този на лихвата.Не е сложна материя, изцяло е пред очите на всички в реалният живот, не е като да трябва да се четат дебели книги със сложни формули....
3
 
3
 
2
преди 2 седмици
Цените на недвижимите имоти нямат никакво място в индексите на потребителските цени.Недвижимият имот е актив, и като такъв покачването на цената му създава богатство,а не го разрушава, както прави инфлацията.
3
 
8
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
"Има силни аргументи за изключването на промените в жилищните цени от индексите на инфлацията. За повечето хора жилището е еднократна покупка през живота им, а не текущ разход, който индексите целят да измерят."

Това е вярно, само в случай, че жилището не се купува на кредит.
Да си проверят статистиката колко от жилищата са купени с кредити.
Невключването на жилищата в инфлацията е престъпление.