IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът вече търси отворени офис площи

Ring Tower се отличава с архитектура, с удобства, с цялостната си вътрешна организация по отношение на антиковид мерките и с дизайна си

10:30 | 26.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бизнесът вече търси отворени офис площи

Снимки: Ring Tower

Първата вълна от COVID-19 въведе масовото прилагане на хоум офис в частния и държавния сектор. С наближаването на втория пик се засилиха очакванията, че работата в домашна среда ще се превърне в трайна тенденция, а пазарът с офис площи просто замръзна. Обратно на очакванията третата вълна от коронавирус сякаш по-скоро имаше отрезвително действие, както за работодателите, така и за служителите.

След близо година работа в хоум офис обстановка се наблюдава спад в коефициента на полезно действие и проблеми, произтичащи от липсата на социализация. От февруари насам се наблюдава съживяване на интереса на наемателите – предимно чужди компании, които започват да си търсят офис площи, но с предпочитание към нови бизнес сгради. Пандемията ускори някои тенденции и създаде нови по отношение на изискванията и очакванията на потребителите на офис пространства. Такива са големите прозорци, отворените пространства, високите тавани, гледката и най-вече скритото желание на всеки служител – повече лично пространство.

Новооткритата офис сграда Ring Tower до Бизнес парк София притежава характеристики, които никой друг имот в района не покрива. Създателите й са успели да прозрат желанията на своите клиенти още на етап проектиране, далеч преди COVID-19. Ring Tower предоставя гъвкавост и функционалност на компаниите, съобразявайки се с техните нужди за увеличаване или намаляване на наетата площ. Два етажа от сградата са споделени офиси Sketch StartUp Space с по 75 места, които са съвместен продукт между Ring Tower и Sketch CoWorking.

Ring Tower се отличава с архитектура, с паркоместа, с цялостната си вътрешна организация по отношение на антиковид мерките и дизайна. Това е най-високата и модерна сграда, с най-много паркоместа в района на Бизнес парк София, с гледка към Витоша, в непосредствена близост до няколко спирки на градския транспорт и метростанция. В рамките на комплекса е разположен модерният и просторен Pulse Fitness & Sра. Специфични за Ring Tower са фасадната функционалност и независимите системи за аспирация. Отваряемостта на прозорците е на не повече от 5 метра. Всеки етаж разполага с индивидуална система за климатизация и вентилация, която може да филтрира и завърта въздуха в помещенията и да внася свеж отвън. Така се предотвратява пренасянето на зараза в останалата част от сградата чрез климатична или въздушна система.

Сградата разполага и със заведение за хранене, което предоставя топла и свежа приготвена на място храна и опция за доставка до офисите. Етажите също така са оборудвани и с висок клас тъчскрийн вендинг машини. На всеки два часа се извършва основна дезинфекция на всички повърхности, общи части, санитарни помещения и асансьори, а през останалото време се поддържа.

Освен че в района на Бизнес парка Ring Tower е единствената, която предлага споделени офис пространства, тя се и различава със собствените си стандарти в този сегмент. Световната практика, прилагана и у нас, е от 2 до 4 човека на 10 кв. м., докато в Sketch StartUp Space на 1 човек се полагат 10 кв. м. Иначе казано, между два и четири пъти повече пространство за ползвателите на coworking пространство. Sketch StartUp Space ще отвори врати в началото на месец май при първоначално работно време от 07:00 ч. до 20:00 ч., но в следващите шест месеца ще стане 24/7.

По отношение на дизайна създателите на Sketch StartUp Space са заложили на модерна офис архитектура, с което се отговаря на очакванията на мнозина. За да запазят синергията между работното място и зоните за отдих и хранене, те са проектирани да отговарят на всички изисквания за продължаване на работния процес.

Мисията на Sketch StartUp Space е да помага на стартъпи и хора в активна възраст с предприемачески дух, които се опитват да се развиват, но нямат необходимите контакти. Екипът на Sketch StartUp Space осигурява безвъзмездни консултации и възможност за връзки с подходящите стратегически партньори и инвеститори. За целта е на разположение мрежа от пет партньорски фонда в България и още над 20 държави из целия свят, сред които Великобритания, Германия, Хонгконг, САЩ и други. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още