IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Worddio: Водим преговори с Amazon и Google за тяхно съдържание

Българският стартъп набира капитал и подготвя нови функции и дизайн на приложението си

18:10 | 26.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският стартъп Worddio, който стои зад едноименното приложение за изучаване на чужди езици, води преговори с Amazon и Google за включване на аудио книги и подкасти от тях в услугата с цел обогатяване на речника на учащите. Това разкри в технологичното предаване Update по Bloomberg TV Bulgaria основателят на Worddio Иван Манев.

„В момента водим преговори и имахме срещи и с Amazon, и Google, свързани с това да станем техни представители за продажба на аудио книги и подкасти. Идеята е тези аудио книги и подкасти да ги окомлектоваме с тестета карти“, коментира той.  

Идеята е не просто да се представят аудио книги по стандартен начин, но и да се извадят части от тези книги (думи), които да са отделени на флаш карти, които потребителят може да използва.

Манев уточни, че партньорство ще бъде сключено с един от двата онлайн гиганта, а подписването му тепърва предстои.

„Въпросът е да намерим допирни точки и да ни разрешат да можем да предлагаме това съдържание“, посочи основателят на Worddio.

Отвъд това стартъпът подготвя изцяло нова бек-енд система, която да му даде възможност за по-голямо мащабиране и пускането на редица нови функции.

„Така или иначе пренаписваме приложението, решихме да обновим и дизайна. В общи линии след 2 до 3 месеца ще излезем с нещо много страхотно на пазара“, коментира Иван Манев.

Компанията планира да добави премиум съдържание. То ще включва специализирани флаш карти, които ще бъдат едноезични и ще са насочени за хора, които владеят дадения език над средното ниво.

Същевременно Worddio е започнала т.нар. сийд рунд и набира 450 хил. долара.

„Пуснахме такава кампания в една платформа в САЩ, която дава възможност на обикновени хора да инвестират свои пенсионни спестявания. При тях системата е малко по-различна, отколкото при нас. При нас тези допълнителни пенсионни средства, които спестяваме, се управляват от пенсионни фондове, докато в САЩ всеки един човек има право да управлява къде да бъдат инвестирания тези пари“, допълни гостът.

Какви други функции да очакваме от Worddio, защо компанията отвори свое дружество в Съединените щати и какви са плановете ѝ за експанзия можете да научите от цялото интервю на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването Update гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още