IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия отваря за туристи от средата на май

От средата на юни ще има и европейска зелена карта, посочи италианският премиер Марио Драги

22:12 | 04.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Италия се очаква да бъде отворена за туристите от средата на май, когато ще бъде позволено и пътуването между различните области. Това заяви премиерът Марио Драги на среща на министрите на туризма на страните от Г-20 под председателството на Италия, цитиран от БНР.

Под председателството на Италия на Г-20, се състоя среща с министрите на туризма. На нея премиерът на страната Марио Драги посочи как може да се възстанови този сектор от последствията от пандемията.

”Благодарение на италианския зелен пропуск, туристите ще могат да се придвижват от една държава в друга без карантина", обясни той. Премиерът уточни, че от втората половина на май, ще влезе в сила националният зелен пропуск.

Такъв сертификат е предвиден в последния декрет на правителството в сила от 26 април и се отнася за националния туризъм между оранжеви и червени зони в Италия. 

Това означава, че лицата трябва или да са ваксинирани, или да са прекарали Covid-19, или да имат отрицателен тест 48 часа преди пътуването.

Този сертификат се издава от семейния лекар и съответните здравни служби.

Марио Драги каза още, че от средата на юни ще има и европейска зелена карта.

„Светът иска да пътува до Италия, пандемията ни принуди да затворим, но Италия е готова да приветства отново света”, каза Марио Драги и изрази увереност, че туризмът в страната ще се възвърне по-силен от преди.

Според проекта на документа от срещата на министрите по туризма от Г-20 трябва да се възстанови сигурността при туристическите пътувания – една много важна страна не само от икономиката на Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
ние сме в червената зона . населението нито спазва мерки , нито се ваксинира ... туризъм догодина или по-догодина ...м/у другото в гибралтар , ден пореден без коронавирус . имат изолирани само приходящи с открит положителен тест и техни контактни лица ... :))) ... почти цялото население е ваксинирано и с втора доза , остават им около 3-4х души и приключват и с нея ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още