Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Иван Иванов: Има основание да искаме по-добра цена от "Газпром"

Правителството може законно да подпомогне енергийния сектор, но трябва ясен план за либерализацията му, каза председателят на КЕВР в парламента

   1| 2    
3
 
4
 
14
khao до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
*** = П. И. Б.за момент забравих кои абревиатури са цензурирани тук. :):):)@Investora, Тиквата падна, горното може да го махнете от цензуриращия бот, но Т. И. М. нека остане още, да не ви шамарат!
3
 
6
 
13
khao до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Патокът е изгоден за нас и ще става все по-изгоден. ---колкото акциите на Градус или колкото акциите на *** които купи държавата ? ... или може би е ощщще по изгоден, къде 2 милиарда на ветъра.... ае не ни разсмивай с кремълските опорки!Нема втечнен газ, щото мутрата 12 години не го построи тоя интерконектор с Гърция... да ти кажа, щото гледам че се сещаш трудно
2
 
5
 
12
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ти нямаш капчица достойнство. Вземат ти едни 1 700 000 000 лева, който ти дължат за ТрансБалканския, ще ти ги "платят" през Турски(Балкански) и ни агитираш да сме доволни. Ти си пoдлoгa!
7
 
2
 
11
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тук досега стоенча се изпърдя два пъти и вече не се трае от смрад.
1
 
8
 
10
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Мaлoyмнико, ама ти чел ли си договора? Плащали били много пари за Турски(Балкански), ама до кога? Банкянският корифей може да е разписал 5 години да се заплаща твърда цена и след това схемата да е различна. Пет години, защото предполагаше още един мандат и след това да се пенсионира. Газпром щеше да ни плати и такса 1 000 000 000 $ до 2030 за Трансбалканския, но нещо поспряха. Обясни на Khao защо? Като пресметнем тези 1 млрд $ загуби и вложените 3 000 000 000 лева, каква печалба бълнуваш.
1
 
8
 
9
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Cмешко, беше обещал в средата на април един паток да е готов. Вероятно си имал в предвид април 2022? Колкото до евтиният LNG той е такъв но през лятото. Не си ли заредиш хранилищата, няма сравнително евтин природен газ. Всъщност може, ако се казваш Ердоган. руснаците му построиха Син поток, доставките по който са обвързани цената на петрола и Турски, по който се доставят на спотова цена. Султана поръча по този по който му е изгодно, Син поток стоя празен цели 6 месеца. Вместо да умуваш, да обясниш на Кhao, защо 10 години не можем да построим интерконектора с Гърция и да увеличим капацитета на Чирен до 1 млрд куб метра?
8
 
2
 
8
vzhekoff до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Патокът е изгоден за нас и ще става все по-изгоден. Нашите грантаджии ала стоенча-пръдлето лъжат и мажат, но истината е, че за около 10г. ще се плати цялата тръба с все лихвите. От там насетне всичко е печалба, а транзитът расте. Нашите с удоволствие биха пуснали още една тръба откъм Варна, ама амбасадата не разрешава. Руснаците гледат сеир, щото знаят, че в следващите 30г. друго за горене няма.
7
 
3
 
7
vzhekoff до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
От това, че има достъп до нещо, не следва, че е икономически изгодно.Тук тъй или иначе най-евтиният доставчик е газпром и всички други упражнения са просто безмислени. Немците като си внасят 40% от Газпром лошо ли им е ? Не става дума за кремъл, а за кинти. Ама друго си е да се повтарят опорки в стил стоенча-пръдлето.
1
 
6
 
6
zelka007 до: khao
преди 2 месеца
на жеков требе по-детайлно да му се обясни ... не вдява лесно ... :))) ... питай го що в БГ кат сме харчили най-най-евтината съветска газ , що не е газифицирана държавата , а у испанско и френско са с втечнен на терминали и има навсякъде по къщята ...
4
 
7
 
5
khao до: vzhekoff
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Кажи как да дойде, като сме пълни с Кремълски агенти, баце включае ... от космоса ли а падне... с кашони ли да го пренесем ? иначе патока си е от нас, за гъзпром... а не е от тях за нас, да сме точни.