Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акциите на „Градус“ поевтиняха с 10% след споменаването ѝ в парламента

Минималната цена за деня достигна 1,4 лв., което е най-ниското ниво от 6 месеца

1
 
6
 
5
Minka до: national power
преди 1 месец
Никога не сме и няма да ги купуваме, вкл. олио "Бисер", колбаси "Аз ям"!.
1
 
7
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За въпросната "Градус" още когато се разрастваха и купиха птицекомбината в Сртара Загора преди повече от 15г., имах преки впечатления от пазарджишките им собственици че винаги са забъркани в някаква далавера с подкрепа от високо. А и самия им бизнес модел е свързан с прецакване на волни или неволни бизнес партньори - например покупката на птицекомбината в СЗ беше заради огромния сграден фонд и най вече заради хладилника, където всички местни пилепроизводители волю неволю си държаха продукцията след клане и до реализиране, зая което плащат такса за престой (профисионално "лагеруване") - това е светлата страна на бизнеса. Далаверата е, че да речем за екс СССР пазара се изнасят пилета около килограм (по големи не се котират) - от дадено клане определен % отговаря на стандарта, но за да договориш изгодна сделка ти трябва количество. Въпросните пазарджишки бизнесмени си договаряха сделка и експортираха наличното количество в хладилника отговарящо на стандарта (разбирай техни пилета и на всички други производители които "лагеруват" в момента) и си прибираха парите, а "баламите" продължаваха да си плащат такси за "лагеруване", независимо че в дадения момент тези пилета не са в хладилника. Когато някой иска да си вземе пилетата, ставаше с заявка и съответно си правеха вътрешните врътки, като често минават само като тонаж, без да се спазва процентното съотношение за бройка/тегло. Към ден днешен не се съмнявам, че вече са "израснали" в схемите.
5
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не е виновен "Градус". Поне според мен пенсионните фондове са нагласили схемата, а "Градус" е техен инструмент. Още когато рекламираха ипото си писах в Инвестора, че по-голама глупост не съм срещал. В последствие пенсионните изкупиха акциите и разбрах, че фалтически аз съм ***. Не допусках че ще нагласят толкова елемантарно раздавката.
1
 
10
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз не купувам пилета от "Градус". Само ведъж купих пиле. Не добре почистено, много останала мазнина, кожата от шията е оставена пък и от задната страна. Месото не им е вкусно. За да растът бързо ги хранят със специаизирани фуражи, но преди да ги заколят трябва някоко дни да се хранят с нормална храна. Сигурен съм, че това последното не го правят. И другите имат недостатъци ама те са...
1
 
13
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хора не си купувайте боклуците на тоя измамник и *** на ГЕРБ