IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗБ и БАЗ разкритикуваха номинацията на БХРА за служебен министър на туризма

Според двете организации предложението на хотелиерите да бъде назначен Георги Щерев като служебен министър е лобизъм

12:35 | 08.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се противопоставят на предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма. 

„Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма“, изтъкват в становище, изпратено до медиите, БАЗ и СЗБ.

Според тях нито Щерев, нито БХРА са обединители на сектора.

„Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да означава „ресторантьорска“, отдавна е загубило своя смисъл и вече е само за благозвучие“, изтъкват от БАЗ и СЗБ.  „Определяме предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии“, се добавя в становището.

Двете организации предупреждават, че ако Георги Щерев бъде назначен за служебен министър на туризма, те ще изпратят „гражданския си протест с всички възможни средства“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още