Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Китайското население расте с най-бавен темп от 50-те години

Властите в Пекин ще бъдат принудени да променят икономическите си политики и вероятно да повишат пенсионната възраст

1
 
1
 
6
khao до: kmilchev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Но най-странното е, че от всички развити държави само Израел има коефициент на заместване по-голям от необходимия. ---Изобщо не е странно :):)
1
 
0
 
5
khao до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
:) има, има, Какво има ...? Изборил си ми няколко от предполагаемите причини за така наречената "демографска криза" .. и те какво общо имат с растежа. В статията се казва:"Възможността за намаляване на населението през следващите години - за първи път от началото на 60-те години на миналия век - ще бъде ключов етап за страната и ще има широки последици за перспективите за икономическия растеж и държавните финанси."Аз казах че така наречената "демографска криза" има минимално отношение към икономическия растеж, да не кажа никакво... толкова малко, че даже няма смисъл да се отбелязва.
1
 
2
 
4
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Но най-странното е, че от всички развити държави само Израел има коефициент на заместване по-голям от необходимия. Там на една жена се падат 3,5 деца средно. Всички други развити страни са под необходимите 2 деца на жена.
3
 
0
 
3
kmilchev до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Римляните ще спрат да раждат като им се осигури безплатен интернет с всички преимущества като Инстаграм, Фейсбук, и прочие. Даже Елон Мъск беше казал, че липсата на интернетът и ток е главната причина за страхотната раждаемост в Африка.
1
 
1
 
2
mrynmryn до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Според мен пък има, поне от части, примерно у нас жените работят, някои искат да правят кариери, отлагат децата за по-нататък. но не им се правят по 2 деца. Последните 10+ г., бая народ захлеби и реши да пътува, а с деца, ако не го гледа някоя баба, зор.Тоя проблем не е само у нас, просто в Западна Европа, миграцията е по-голяма и покрива малко или много проблемите с ниска раждаемост, но почти във всички страни малцинствата се размножават най-бързо. Мисля, че е време да се обърне повече внимание на задължителното образование до 16г. възраст, за да се намалят поне малко "римляните", защото повечето момичета просто ги спират от даскало към 12-13г. възраст и ги правят "булки".
1
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Икономическия растеж няма много общо с демографията ... ние го доказваме вече 30г... намаляваме като бройка но растем икономически ! :D