Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ипотечното кредитиране и имиграцията дават тласък на имотния пазар у нас

Завръщащи се от Турция българи се оформят като нова група купувачи на жилища в Пловдив

   1| 2    
0
 
2
 
11
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аа, аз не изпуснах, доволен съм от миналата и тая година :)---за това има в предвид че говоря по принцип. Оплакването ми е от липсата на фундамент.... те още ще растът нещата ... тая безкрайна кешовица трябва да иде някъде!
1
 
2
 
10
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
говорех по принцип... тоест искаш да ми кажеш че е нормално да не работиш и да имаш доход... еми няма как да се съглася!И пак да ти кажа, не на всички им е интересна кухата математика, има хора дето са с по практически насочени интереси! Германия не е света и не ми ги давай за пример... една от най стерилните нации на света.
0
 
5
 
9
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аа, аз не изпуснах, доволен съм от миналата и тая година :)Не казвам, че механика трябва да става трейдър, а това, че ти трябва елементарна грамотност да си сложиш парите в нещо за 8-10% годишна доходност, без да ти се налага постоянно да ги следиш.Четеш 1 седмица, решаваш, слагаш. И после добавяш. Това е. За всеки, който не му се занимава с повече. 1 път на година обновяваш.А за другите общества хич не съм съгласен, че е същото. В Германия хората се учат от родителите си да спестяват и после да инвестират. Има култура в това. И още ред подобни държави.А тук 99% от хората не са чували за Богат татко, беден татко.
1
 
4
 
8
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
иначе и аз си мислех като теб... от четене на фундаменти, и ей сега ще паднат цените, щото икономиката пада.. и ядец... изпуснах момента че над 10 години се печата кешовица и фундамент няма вече... всичко е напомпано и ще се помпа още.. ***!
2
 
4
 
7
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
нема нужда толкова крайно изказване... първо това важи за 90% от държавите и хората.. после, не може да си вещ по всичко и да си експерт по всичко... ако си механик, трябва ли да разбираш и от фин. пазари?.. където вече 90% са математически измислени, нереални активи.... По скоро трябва да се ограничат и регулират така наречените 'инвестиции'...
2
 
9
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Българинът масово е финансово неграмотен, има група полу-грамотни и малко грамотни.За масовия българин (имащ позитивен баланс на бюджета си) държането на кеш в банка беше основно занимание, а сега, като зорлем го накараха да изкара парите от банките, хукна да купува апартаменти. Наемите се сгромолясаха, но той купува...да можеш да го пипне, сигурно било. Новите кооперации празни откъм живущи на 70%, но той купува.Щото щяло да се качва. Така са му обещали. А и си има една отколешна мечта, да събира наем от няколко апартамента и да си ходи само на риба.Общество, което никой не образова, а само гледа да дои, чия е вината? Споделена е, човек, който съзнателно стои неграмотен във века на информацията, сам си е виновен.Да се спукваш да взимаш бързи кредити на 50% ГПР, да тичаш да купуваш панелки на 1000 евро квадрата, които после ще дадеш под наем за 3 евро на квадрат на месец, да си дадеш скромните спестявания и да купиш поредния шиткойн, щото у фейса са казали, че много си щял да забогатееш...ами всеки си заслужава съдбата.Само като видя рекламите по телевизията - от поредния щастлив глyпчо, "решил" проблемите си с бърз кредит или новия хит - бонекс карта за крипто, където тарикатската ти говорят.."всички сега те гледат" .."с тези нови възможности" и ти показват порше с временни номера и как седиш в ресторант с руса кифла....По инвестициите ще познаете и обществото.
0
 
7
 
5
khao до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хаха... да, но и останалите от тоя сектор. Всичките пагони дето познавам са с по 3-4 апартамента... как с тия 'ниски' заплати са го направили - незнам, мога само да предполагам.
2
 
0
 
4
Dr. Vatnikov до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Цв.Цв ли имаш предвид ;))
0
 
3
 
3
khao до: Един Българин
преди 1 месец
Няма профилна снимка
и как по скъпото разрешително ще спре строителството... само ще качи цената още... абе, ти да бе лобираш за едни с много апартаменти, ей... :)))
3
 
3
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"тенденциите в новото жилищно строителство са логични" - да ако гледаме само търсене и предлагане, но къде е ролята на държавата и най-вече общините? Защо се издават толкова много разрешителни? В София, Варна пък и в други големи градове зелено петънце не остана, а селата се опразват. Да, неможеш на сила да накараш хората да живеят в селата, но за да не се презастроява може да увеличиш примерно 10 пъти цената на разрешителните за строеж (а в София май 100 пъти ще е по-добре) и други такси за да се вдигнат цените и да няма такова бясно строителство , което се запълва на 30% има-няма "зашото българинът така си пази парите" и да няма въздух в градовете. Аман от тези ниски лихви и стимулиране на бетон-а. В Германия няма такъв строителен бум и хората живеят и в селата и малките градчета около големите. Да не би да им е лошо?