Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Германия ще разчита на непопулярни мерки за въглеродна неутралност до 2045 г.

В страната се противопоставят на съхранението на въглерод под земята, но за новите амбиции ще са необходими още действия

2
 
0
 
6
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
защо да не може без... как ще го складират... като газ под налягане или като някви сажди ?ако е като газ... къде е гаранцията че няма да излезе и да изтрови камара народ...колко време ще складираме ? 1000 г.. 10 000 г? во веки.... накрая ще си направим ли подземна атмосфера с ЦО2колко екстра енергия ще потрошиме за тая цел...Не съм гледал цифрите в детайли, но това ми звучи като да изгребвам с леген потъващия Титаник.. да, ще спечеля малко време, е и.
1
 
0
 
5
khao до: supertrader
преди 1 месец
2
 
0
 
4
преди 1 месец
Като си помисля колко трилиони долари отидоха за промотиране на ВЕИ, без особен ефект върху емисиите въглероден двуокис, дали нямаше да има далеч по-голяма полза, ако няколко процента от тия суми бяха отишли и за разработки и налагане на алтернативни технологии, като точно това с улавянето на СО2 от атмосферата или нови модели ядрени електроцентрали?
3
 
1
 
3
zelka007 до: khao
преди 1 месец
без складиране на СО2 нема да минем ... :)))
0
 
2
 
2
supertrader до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Искаш да кажеш че другите са се самоотровили, та затова няма разумен живот.
2
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
загубена кауза е това инжектиране на Цо2 в земята... вече съм сигурен че няма да се справим с Глобалното затопляне... или ще го преживеем някак си или поне ще си отговорим защо още не сме намерили разумен живот в космоса !