Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

От успеха на Байдън зависи бъдещето на демокрацията в САЩ

Провал на икономическата му програма може да върне Тръмп на власт

   1| 2    
1
 
2
 
13
khao до: bgMan
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ква Елада ... Атина бе! но не забравяй че като дойдат Спартанците само тия 50 000 излиат да се бият... робите не, те са били стока! ... Би ли споделил кои са тия бунтове в исторически план, че не се сещам за нито един :):)Демокрация е имало на много места, просто гърците са я описали първи !
1
 
2
 
12
bgMan до: Otka4eni reformatori
преди 2 месеца
Това за Елада може да се спори. Тогава право на глас са имали само богатите патриции. Робите и слугите например са нямали никакво отношение към хода на нещата затова и в исторически плани има толкова много бунтове и възстания на тези, чието мнение никой не е взимал предвид. Та колкото и да се пъчат гърците че са измислели демокрацията... каква демокрация е това. Просто една различна форма на вземане на решения от "богопомазаните". По това време в Елада е имало 500 000 роби а само 50 000 души са имали право на глас. Това не е никаква демокрация както се опитват да го изкарат.
0
 
2
 
11
khao до: Otka4eni reformatori
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
имат се за приемник на Рим... виж им държавните символи.. Капитолия, сгради в римски стил, .. орли! Демокрацията е хубаво нещо, но е в тотален упадак навсякъде по света... причините са комплексни... а Байдън и Тръмп са само резултата... не са те виновни, цлото им общество е виновно.
1
 
4
 
10
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Само не мога да разбера защо американците се мислят за основоположници на демокрацията след като нейните основи идват от древна Елада. Държава на 250 години да ми говори за демокрация е най малкото смешно....Или те имат предвид "тяхната" демокрация, както "те" я разбират....?
1
 
2
 
9
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Е, добър ден.
0
 
4
 
8
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
мнооого тъъъъпа статия.. издържах до третия абзац...Демокрацията в сащ е в упадък от бил клинтън насам...
0
 
6
 
7
преди 2 месеца
Не виждам за ква икономическа програма става дума.Засега единственото ,което виждам , е тотално и безотговорно харчене на пари.Гарантирани разходи, срещу които стоят някакви хипотетични приходи от евентуално повишени данъци,които я се материализират, я не,като се има предвид, че Байдън ще се опита да обложи само корпорациите и по-заможните американци, т.е. тези,които имат възможностите да успеят да избегнат доста от тези увеличения.Големият проблем на Америка в момента се очертава следният:искат да имат европейски социални придобивки, без да плащат европейски данъци.И смятат,че могат да го постигнат, като облагат само по-заможните.Няма да стане.Почти половината американци в момента не плащат почти никакви федерални данъци върху доходите, след като ползват многобройните данъчни кредити и облекчения.Данъците върху горивата са направо смехотворни в сравнение с тези в Европа, същото важи и за данъците върху потреблението-ДДС в Европа в масовия случай е около 20%, докато в САЩ данъкът върху продажбите е обикновено около 5-7%.Като цяло общата сума от данъчните приходи на трите нива на държавно управление в САЩ-местно, щатско и федерално, са в размер на около 27% от БВП, докато в България е 37%, а в Германия -45%, във Франция, Дания и някои други държави, дори над50%.И тъй като не виждам корумпираните елити и на двете партии да имат топки да направят така,че да се увеличат тези приходи, засега се очертава да продължат по досегашният път, т.е перманентни колосални дефицити, които, ще се финансират във все по-голяма степен директно от Федералният резерв с новоемитирани долари.Което пък ще доведе до повишена инфлация, чрез която в края на краищата сметката ще се плати от обикновените американци и спестители.
3
 
5
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Въпросът дали нашата демокрация ще издържи дълго, е едновременно древен и спешен, толкова стар, колкото и републиката ни. Америка като държава около 250 години ?Тези болните *** сигурен съм,че не знаят има много страни с няколко хилядна история - България повече от 1340години- Като Китай,Иран,Ирак Египет и т.н.В тая "Престъпна страна" ( защото създателите на тоя страна били-убийци,престъпници, авантюристи когато папата помолил Х.Колумб ( при втората експедиция - първата 1492 2-та 1494 година- така мисля може да се провери ) " Направи така , че никога повече да не се върнат в Европа".Както видяхме "малък кръг хора" определят както съдбата на Америка така и до-някъде на човечеството. Д.Байдън "Спящият Джо" като последният " мохикан " се стреми да запази това което с години не е променено ( законите някои са с повече от 200 години).Живеейки в миналото - последните 30 години едно полярният свят вече не съществува те мислят да продължат не приемайки, че Светът е вече много полярен.
0
 
9
 
5
преди 2 месеца
Деменция , алцхаймер или някакъв нов вид успешно развива???
6
 
1
 
4
FNM
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Бая грозновати тролчета щъкат